Antena 3 CNN Actualitate Iaşi. Peste 100 de pensionari au protestat în faţa Tribunalului, faţă de noua decizie de plată a CAS

Iaşi. Peste 100 de pensionari au protestat în faţa Tribunalului, faţă de noua decizie de plată a CAS

Iaşi. Peste 100 de pensionari au protestat în faţa Tribunalului, faţă de noua decizie de plată a CAS
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Ian 2011   •   18:04

Peste 100 de persoane au protestat în faţa Tribunalului şi la Casa de Pensii din Iaşi. Oamenii sunt nemulţumiţi de decizia instanţei care a hotărât ca cei care s-au constituit în asociaţii sau au avut încasări pe Persoana Fizică Autorizată şi nu şi-au achitat contribuţia la asigurările de sănătate pe ultimii ani, trebuie să le platească acum cu tot cu penalităţi.

După cinci ani, oamenii sunt somati să achite, retroactiv, sume mari de bani către Casa judeţeană de asigurari de sanatate. Pensionarii susţin că instituţia nu i-a informat la timp cu privire la sumele pe care ei ar fi trebuit să le plătească şi s-au trezit la sfârşit de an cu înştiinţările de plată, cu tot cu penalităţi.

Reprezentantii casei judetene de asigurari de sănătate spun că necunoasterea legii nu-i absolvă de vină pe contribuabili.

Protestatarii nu au de gând să renunţe prea uşor. Ei spun că intentionează să conteste în instanţă deciziile emise de casa judeteana de asigurari de sănătate.

×
Subiecte în articol: Iași pensii protest
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close