Antena 3 CNN Actualitate Iaşi. Sindicaliştii Sanitas s-au îmbrâncit cu jandarmii şi au aruncat cu ouă în Prefectură (VIDEO)

Iaşi. Sindicaliştii Sanitas s-au îmbrâncit cu jandarmii şi au aruncat cu ouă în Prefectură (VIDEO)

Iaşi. Sindicaliştii Sanitas s-au îmbrâncit cu jandarmii şi au aruncat cu ouă în Prefectură (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
01 Oct 2010   •   14:45

Conflict, la Iaşi, între sindicaliştii de la Sanitas şi jandarmi. 300 de sindicalişti din spitalele ieşene s-au adunat în faţa prefecturii. Cu fluturaşii de salarii în mâini, sindicaliştii au vrut să vorbească cu prefectul.

Protestatarii au aruncat cu ouă înspre clădirea prefecturii, un protestatar spărgând un geam după ce a aruncat cu o piatră. Manifestanţii s-au îmbrâncit cu jandarmii care asigurau ordinea. Sindicaliştii au încercat să forţeze intrarea în clădirea Prefecturii nemulţumiţi că nici un oficial nu vine să discute cu ei, informează Mediafax.

O delegaţie a sindicaliştilor Sanitas care s-au îmbrâncit cu jandarmii discută cu subprefectul Bogdan Şaramet despre nemulţumirile protestatarilor, a declarat prefectul judeţului Iaşi, Dragomir Tomaşeschi, plecat din municipiu.

"Întotdeauna acţiunile sindicaliştilor de la Sanitas sunt ceva mai vii. Situaţia este însă sub control. La ora 15.00, o delegaţie va fi primită la domnul subprefect. Principala lor nemulţumire este legată de reducerea salariilor cu 25%", a declarat prefectul Dragomir Tomaşeschi, citat de Mediafax.

Conducerea Sanitas Iaşi a comunicat Jandarmeriei că la acţiunea de pichetare a Prefecturii ieşene vor participa aproximativ 50 de oameni, însă în  realitate numărul acestora a fost de aproape 300, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Iaşi, Mihai Cojocariu.

"Ni s-a comunicat că vor fi doar 50, dar am constatat că sunt aproape 300. Au existat momente tensionate, însă noi nu am reacţionat în niciun fel. La un moment dat, protestatarii au început să urce pe treptele clădirii şi să arunce cu ouă. A fost o mică îmbrânceală între jandarmi şi protestatari, dar nimeni nu fost rănit. Am înţeles că unul dintre manifestanţi a aruncat cu o piatră, una din ferestrele Prefecturii fiind spartă. Lucrurile s-au calmat între timp", a afirmat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Iaşi.

Mitingul de protest al Sanitas a început la ora 13.30, manifestanţii scandând "Jos Guvernul", "Jos Băsescu" şi solicitând ca prefectul să iasă din clădire pentru a discuta cu ei, potrivit Mediafax.

Liderul Sanitas Iaşi, Viorel Tănase, a declarat că este vorba despre o pichetare a Prefecturii, dar că protestatarii au venit în număr mai mare decât au stabilit organizatorii.

Mitingul este programat să se încheie la ora 15.00.

Sindicaliştii au promis că vor reveni săptămâna viitoare.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: sanitas jandarmi
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close