Antena 3 CNN Actualitate Iaşi. Un bărbat a orbit după ce un medic i-a administrat un tratament experimental

Iaşi. Un bărbat a orbit după ce un medic i-a administrat un tratament experimental

Iaşi. Un bărbat a orbit după ce un medic i-a administrat un tratament experimental
Sursa foto: Foto: scrapetv.com
05 Mar 2011   •   10:00

Un bărbat din Iaşi nu mai vede cu un ochi, din cauza unui medic care a folosit pe el un tratament experimental. I-a injectat direct în ochi un medicament perfuzabil, fără nici o autorizaţie. Pacientul a dat spitalul în judecată. Medicul a fost dat afară.

Corneliu Nedelcu are 52 de ani şi a fost diagnosticat cu retinopatie diabetică în 2009.  A plătit aproape 7.000 de lei pentru un aşa zis tratament revoluţionar, după cum i-a spus medicul.

Medicamentul este folosit pentru tratarea mai multor tipuri de cancer şi se administrează de obicei intravenos. Mai mulţi medici au făcut un experiment şi l-au administrat direct în globul ocular. Oftalmologii nu nu au avut însă nicio autorizaţie pentru a folosi acest tratament.

Bărbatul crede că a fost folosit ca un cobai uman, iar cabinetul de oftalmologie al medicului a fost, de fapt, o sală de experimente.

Conducerea spitalului susţine că nu ştia nimic despre ce le face oftalmologul pacienţilor.

Conducerea spitalului a decis să-l demită pe oflamolog, pe motiv de indisciplină. Medicul a apucat să administreze medicamentul unui număr mare de pacienţi.  Bărbatul pe care l-a orbit cere acum despăgubiri.

×
Subiecte în articol: medic orb tratament doctor medicament spital
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close