Antena 3 CNN Actualitate Iată schimbările ce vor interveni la BAC 2013. Soarta examenului stă în mâinile elevilor şi părinţilor

Iată schimbările ce vor interveni la BAC 2013. Soarta examenului stă în mâinile elevilor şi părinţilor

Iată schimbările ce vor interveni la BAC 2013. Soarta examenului stă în mâinile elevilor şi părinţilor
04 Iun 2012   •   21:16

Soarta Bacalaureatului stă în mâinile elevilor şi părinţilor. Dacă ei îşi dau acordul, din 2013, examenul s-ar putea adapta la pregătirea celor testaţi. Propunerea a venit de la sindicate, dar şi Ministrul Educaţiei vrea să schimbe regulile Bac-ului.

"Săptămâna viitoare fiecare elev va primi un formular pe care îşi va pune semnătura dacă doreşte să susţină bacalaureatul pe ceea ce susţine acum legea educaţiei sau dacă doreşte să dea un bacalaureat mult mai aplicat spunem noi."


Cu formularul în mână, părinţii şi elevii de clasa a unsprezecea vor hotărî cum va arăta examenul maturităţii în 2013. 

"Este bine ca elevii să dea un bac axat pe cunoştinţele pe care ei le deţin, să fie pe specializarea şi pe profilul la care ei au învăţat."

Practic, numărul examenelor nu creşte. Probele orale vor rămâne neschimbate. Modificările ar urma să intervină la probele scrise, acolo unde elevii vor putea să aleagă dintr-o arie mai largă de materii.  Absolvenţii de la real vor da examen la matematică şi o materie la alegere:  fizică, chimie sau biologie. În timp ce profilul umanist ar urma să dea o probă la o limbă de circulaţie internaţională şi o probă din geografie, istorie sau ştiinte socio-umane.

Absolvenţii de la liceele tehnice vor da o probă scrisă specifică profilului şi una la alegere specifică domeniului de pregătire. Elevii de la liceele vocaţionale vor avea de ales între o probă practică sau scrisă specifică profilului ori specializării şi o probă de profil.

Propunerea sindicaliştilor de a schimba examenul de bacalaureat vine în urma promovabilităţii scăzute din vara anului trecut. Doar 45,72%, cea mai slabă din ultimele două decenii.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close