Antena 3 CNN Actualitate Italia şi Olanda pregăstesc restricţii severe înainte de sărbători, după ce Germania a anunţat un lockdown parţial

Italia şi Olanda pregăstesc restricţii severe înainte de sărbători, după ce Germania a anunţat un lockdown parţial

În Italia şi Olanda sunt așteptate restricții similare Germaniei, unde toate magazinele neesenţiale, şcolile şi creşele vor fi închise începând cu 16 decembrie, până pe 10 ianuarie, în încercarea de a opri al doilea val al pandemiei cu coronavirus.

Italia şi Olanda pregăstesc restricţii severe înainte de sărbători, după ce Germania a anunţat un lockdown parţial
Sursa foto: Pixabay.com
de Claudia Popovici    |    14 Dec 2020   •   19:15

După ce Germania a anunțat un lockdown parţial care prevede închiderea magazinelor neesenţiale, a şcolilor şi creşelor începând cu 16 decembrie, până pe 10 ianuarie, sunt aşteptate restricţii severe şi în Italia şi Olanda.

Presa italiană scrie că guvernul ar putea așeza întreaga țară în așa-numita "zona roșie” în Ajunul Crăciunului până cel puțin pe 2 ianuarie, pe fondul temerilor crescânde privind infectările cu Covid-19 în perioada festivă.

Italia a raportat încă 484 de decese Covid-19 duminica, depășind Marea Britanie

Măsurile ar putea include prelungirea restricțiilor de noapte, interzicerea circulației neesențiale, închiderea magazinelor neesențiale și a tuturor barurilor și restaurantelor în weekend și de sărbători.

"Mulțimile sunt nejustificate, iraționale, iresponsabile”, a declarat ministrul Afacerilor Regionale pentru cotidianul "La Repubblica”.

La începutul acestei luni, guvernul a interzis călătoriile între orașele de origine de Crăciun și de Anul Nou.

Olanda a înregistrat aproape 10.000 de noi infecții duminică

Și Olanda va anunța măsuri severe în perioada premergătoare Crăciunului, scrie The Guardian.

Premierul Mark Rutte se va adresa oamenilor luni seară și se așteaptă să anunțe restricții, inclusiv închiderea tuturor magazinelor neesențiale, a teatrelor și muzeelor.

Italia a raportat încă 484 de decese Covid-19 duminica, depășind Marea Britanie, fiind țara cu cel mai mare număr de morți din Europa. Cu toate acestea, din marile orașe ale Italiei au apărut imagini cu mulțimi la cumpărături, după relaxarea parțială a restricțiilor, notează Mediafax.

×
Parteneri
Oraşul din România cu cele mai mici facturi la energie. Secretul preţurilor mici la încălzire
x close