Antena 3 CNN Actualitate ÎCCJ decide cine rămâne după gratii în cazul Cătălin Voicu

ÎCCJ decide cine rămâne după gratii în cazul Cătălin Voicu

ÎCCJ decide cine rămâne după gratii în cazul Cătălin Voicu
12 Apr 2010   •   08:13
UPDATE: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea de eliberare sub control judiciar a senatorului Cătălin Voicu. Acesta rămâne, astfel, în arest.




Procesul în care se judecă cererea de eliberare sub control judiciar a senatorului Cătălin Voicu este programat să înceapă, luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Instanţa supremă trebuie să decidă, tot luni, dacă judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic vor fi cercetaţi în libertate.

În cazul Voicu, ultima înfăţişare s-a încheiat cu o amânare, iar ultima dată când celelalte trei persoane au fost în instanţă au stat 16 ore.

Dezbaterile în cazul lui Cătălin Voicu ar fi trebuit să aibă loc vineri, însă au fost amânate fiindcă avocatul senatorului nu s-a putut prezenta la şedinţă.

Un alt nume de care se leagă acest scandal este cel al senatorului PSD Alexandru Mazăre. Acesta susţine în continuare că este nevinovat şi că nu a făcut trafic de influenţă în favoarea lui Cătălin Voicu. El a declarat că există multe pasaje din stenogramele date publicităţii, despre care nu s-a vorbit până acum.

Mazăre a declarat că discuţiile pe care le-a avut cu Voicu la un restaurant din Capitală s-au referit şi la traficul de parlamentari.

În luna februarie, Alexandru Mazăre a fost pus sub învinuire de DNA în dosarul în care Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă. Potrivit procurorilor, Mazăre îi promitea lui Voicu sprijin pentru a deveni ministru de Interne, dacă îl ajuta pe fratele său, primarul Constanţei, într-un dosar în care acesta contesta o soluţie de neîncepere a urmăririi penale.

Judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, pe 10 aprilie.

Florin Costiniu este urmărit penal pentru complicitate la traficul de influenţă săvârşit de senatorul Cătălin Voicu. Judecătorul este acuzat că, la cererea senatorului, ar fi intervenit pe lângă unii judecători de la Înalta Curte să soluţioneze favorabil un dosar al lui Costel Căşuneanu.

Costel Căşuneanu este de asemenea cercetat în dosarul senatorului Cătălin Voicu. Omul de afaceri este cercetat pentru că i-ar fi cerut senatorului Voicu să intervină la preşedintele secţiei civile a instanţei supreme, Florin Costiniu, pentru rezolvarea favorabilă a unei contestaţii referitoare la o licitaţie.

Marius Locic este un om de afaceri care, la cei de 38 de ani ai săi, a făcut nu mai puţin de 15 milioane de euro, potrivit revistei Forbes. Figurează ca acţionar direct la 11 firme, cu activitate pe piaţa imobiliară şi în presă. Locic este cunoscut ca un apropiat al lui Gigi Becali, după ce o lungă perioadă de timp a fost sponsor al echipei Steaua Bucureşti. Cea mai profitabilă firmă a sa este "Locic Imobiliare", cu 17 angajaţi şi venituri de 3,5 de milioane de euro în 2008, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Din portofoliul lui Locic mai face parte şi "Locic Residential", cu activităţi de dezvoltare imobiliară.

Cătălin Voicu a fost încarcerat pe data de 30 martie, în urma unei sentinţe date de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. El este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participare improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii.

Antena3.ro

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close