Antena 3 CNN Actualitate ICCJ: Fostul şef al ANI Horia Georgescu rămâne în arest preventiv

ICCJ: Fostul şef al ANI Horia Georgescu rămâne în arest preventiv

ICCJ: Fostul şef al ANI Horia Georgescu rămâne în arest preventiv
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Apr 2015   •   22:31
UPDATE -  Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) Horia Georgescu rămâne în arest, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) i-a respins cererea de înlocuire a măsurii.

Decizia luată miercuri de instanţa supremă privind cererea lui Georgescu poate fi contestată la aceeaşi instanţă.
   
Horia Georgescu a fost arestat preventiv în 18 martie, în dosarul în care este acuzat că a aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Horia Georgescu vrea să scape de gratii de sărbători. Fostul şef al ANI vrea înlocuirea măsurii arestului preventiv cu o măsură mai uşoară.
 
Georgescu este deja de trei săptămâni în spatele gratiilor, după ce procurorii DNA l-au acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de abuz în serviciu.
 
Reporterul Antena 3, Ionela Lucan, a explicat că avocaţii care îl reprezintă pe Horia Georgescu vor spune judecătorului că toate persoanele care au fost audiate în acest dosar la DNA neagă acuzaţiile către Horia Georgescu. 
 
Mai precis, nimeni nu ar fi pronunţat numele său în acuzaţiile de abuz în serviciu. 
 
Totuşi, acest dosar a început după ce în spaţiul public au apărut informaţii privitioare la presupuse infracţiuni săvârşite de Alina Bica, pe vremea când aceasta făcea parte din Comisia pentru stabilirea despăgubirilor din cadrul ANRP. 
 
Horia Georgescu este acuzat că a semnat acele "super-despăgubiri", pentru că vorbim aici despre valori cu 84 de milioane de euro mai mari decât cele estimate în piaţa imobiliară. 
 
Astăzi judecătorul va stabili dacă Horia Georgescu poate să plece acasă, dar decizia nu va fi definitivă, deci sunt şanse mici ca Horia Georgescu să ştie decizia finală până la sărbătorile pascale. 
 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close