Antena 3 CNN Actualitate ÎCCJ: Judecătoarea Anişoara Topor, acuzată de corupţie, rămâne în arest preventiv

ÎCCJ: Judecătoarea Anişoara Topor, acuzată de corupţie, rămâne în arest preventiv

ÎCCJ: Judecătoarea Anişoara Topor, acuzată de corupţie, rămâne în arest preventiv
Sursa foto: Foto: videonews.ro
16 Dec 2011   •   22:15

Judecătorul Anişoara Topor, acuzată de corupţie în instrumentarea unui dosar, rămâne în arest preventiv, a decis, vineri seară, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), informează Mediafax.
   
Judecătoarea din Focşani este acuzată de luare de mită şi trafic de influenţă, pentru că ar fi cerut bani pentru a da o soluţie favorabilă într-un dosar.
   
Anişoara Topor a fost arestată pentru 29 de zile, în seara de 9 decembrie, de către un judecător al Curţii de Apel Bucureşti.
   
Curtea de Apel Bucureşti arată în motivarea deciziei de arestare că denunţătorul judecătoarei, omul de afaceri Costel Iacob, a încercat să se sinucidă din cauza situaţiei în care a ajuns în contextul aranjamentelor pe care le derula cu magistrata şi familia acesteia.
   
"Iacob era în situaţia de a restitui dobânda împrumutului până la data de 15 martie. În acest context şi neaflându-se în posesia banilor necesari, denunţătorul a purtat mai multe discuţii cu judecătorul Topor, o parte intermediate de către fratele acesteia, iar la un moment dat i s-a indicat să încerce să vândă drepturile litigioase unui terţ numai că n-ar fi trebuit să afle finul magistratului, Alexandru Ştefan. Prin urmare, magistrata avea de gând să-l "fraudeze" şi pe finul său", notează Curtea de Apel Bucureşti în motivarea deciziei de arestare.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close