Antena 3 CNN Actualitate Cel mai mare vas de croazieră din lume, de cinci ori mai mare decât Titanicul, a plecat în prima sa călătorie

Cel mai mare vas de croazieră din lume, de cinci ori mai mare decât Titanicul, a plecat în prima sa călătorie

Cel mai mare vas de croazieră din lume, Icon of the Seas, mai mare de cinci ori decât Titanicul, a plecat din Miami în prima sa călătorie.

Cel mai mare vas de croazieră din lume, de cinci ori mai mare decât Titanicul, a plecat în prima sa călătorie
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    28 Ian 2024   •   12:25

Cel mai mare vas de croazieră din lume a plecat din Miami, Florida, în călătoria inaugurală. Icon of the Seas, cu o lungime de 365 de metri, are 20 de punţi şi poate găzdui maximum 7.600 de pasageri.

Icon of the Seas, cu o lungime de 365 de metri, are 20 de punţi şi poate găzdui maximum 7.600 de pasageri. Acesta este deţinut de Royal Caribbean Group, scrie BBC.

Nava va face o călătorie de şapte zile în care va vizita insule la tropice.

În galeria foto de mai jos puteţi găsi mai multe imagini cu cel mai mare vas de croazieră din lume

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Însă ecologiştii avertizează că nava alimentată cu gaz natural lichefiat va avea scurgeri de metan nociv în aer.

"Este un pas în direcţia greşită", a declarat Bryan Comer, director al Programului marin din cadrul Consiliului Internaţional pentru Transporturi Curate (ICCT), citat de agenţia de presă Reuters.

"Am estima că utilizarea GNL ca şi combustibil marin emite cu peste 120% mai multe emisii de gaze cu efect de seră pe durata ciclului de viaţă decât motorina marină", a spus acesta.

La începutul acestei săptămâni, ICCT a publicat un raport, susţinând că emisiile de metan de la navele alimentate cu GNL sunt mai mari decât presupun reglementările actuale.

×
Subiecte în articol: Icon of the Seas Miami
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close