Antena 3 CNN Actualitate Idee inedită de reducere a costurilor. Deţinuţii sunt consultaţi de medici prin videoconferinţă

Idee inedită de reducere a costurilor. Deţinuţii sunt consultaţi de medici prin videoconferinţă

Idee inedită de reducere a costurilor. Deţinuţii sunt consultaţi de medici prin videoconferinţă
Sursa foto: Foto: prisonvalley.arte.tv
17 Mai 2012   •   07:19

De aproape două luni, deţinuţii din penitenciarul Bihor sunt consultaţi de medici prin ...videoconferinţă. Sistemul îi bucură atât pe deţinuţi, care au parte de un consult medical din partea unui specialist, cât şi conducerea penitenciarului, care a redus considerabil costurile investigaţiilor medicale.
 
Detinuţii din penitenciarul Oradea sunt controla'i de medici de la distanţă. Pacientul explică în faţa camerei video ce anume îl doare iar medicul care receptează imaginea, aflat la Penitenciarul din Dej îi poate pune un diagnostic. Ba mai mult, pacientul poate fi supus unor investigaţii. Tot la distanţă.

În funcţie de rezultatele investigaţiei, medicul specialist din Dej decide dacă bolnavul trebuie internat sau poate fi tratat în penitenciar.
 
Sistemul a fost implementat în martie la iniţiativa Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi de atunci, 80 de deţinuţi au fost consultaţi prin videoconferinţă.

Sistemul de consultaţii la distanţă funcţionează şi în Penitenciarul de la Gherla.

×
Subiecte în articol: inchisoare deținuti doctor
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close