Antena 3 CNN Actualitate Ieșeanul care a participat la petrecerea transmisă LIVE de Diana Șoșoacă, amendat

Ieșeanul care a participat la petrecerea transmisă LIVE de Diana Șoșoacă, amendat

Un ieșean a fost amendat după ce a participat la petrecerea transmisă live de Diana Șoșoacă. Bărbatul a dat în judecată Inspectoratul de Poliție Județean după decizia de a-l amenda, dar magistrații au respins plângerea.

Ieșeanul care a participat la petrecerea transmisă LIVE de Diana Șoșoacă, amendat
de Adelina Miron    |    21 Iul 2021   •   12:39

Scandalul a izbucnit după un live pe Facebook realizat de senatoarea Diana Șoșoacă, care a luat parte la eveniment. Petrecerea a avut loc într-un restaurant din Iaşi, la începutul lunii februarie 2021.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au respins plângerea formulată de petentul Gabriel Apreutesei. Decizia nu este definitivă.

„Instanța respinge, ca neîntemeiată, plângerea contravențională formulată de petentul Gabriel Apreutesei împotriva procesului-verbal de contravenție încheiat pe data de 8 februarie 2021 de intimatul Inspectoratul de Poliție Județean Iași. Respinge, ca neîntemeiată, cererea petentului privind obligarea intimatului la plata cheltuielilor de judecată”, au precizat judecătorii ieșeni.

Reprezentanții IPJ Iași au cerut respingerea plângerii formulate de bărbat, iar magistraţii au dat câştig de cauză instituţiei.

„Motivele invocate de petent privesc oportunitatea adoptării actului normativ prin care au fost stabilite măsurile pentru a căror încălcare a fost sancționat contravențional. De asemenea, prevalându-se de calitatea persoanei care a organizat petrecerea, de membru în Senatul României, a invocat caracterul pretins abuziv al practicilor în baza cărora agentul constatator a obținut imaginile video ce atestă săvârșirea faptelor contravenționale, folosite cu scopul de «a discredita imaginea doamnei senator».

Din planșele fotografice atașate întâmpinării, instanța reține că practica «abuzivă» folosită de către agentul constatator, ce a determinat sesizarea sa din oficiu și întreprinderea de demersuri în vederea identificării spațiului în care a fost organizată petrecerea și stabilirii identității persoanei / persoanelor vinovate de încălcarea măsurilor legale, a fost chiar filmarea postată de către unul dintre participanții la eveniment, pe data de 5 februarie 2021, în jurul orei 21:00, pe Facebook”, se arată în decizia instanţei.

Gabriel Apreutesei a solicitat instanţei anularea procesului-verbal de contravenție încheiat pe data de 8 februarie 2021, acesta considerând că a fost urmărit, în mod ilegal, de oamenii legii şi că „procesul-verbal a fost încheiat prin mijloace represive şi ulterior evenimentului„.

„Procesul-verbal a fost încheiat nelegal și abuziv, prin mijloace represive și ulterior evenimentului. Am fost urmărit nelegal de către servicii ce nu au abilitatea de a filma și capta imagini din viața privată a unui om. Este un mijloc represiv și periculos, o imixtiune fără precedent în viața privată a unui om și nu are nicio justificare legală sau de bun simț. Petrecerea la care a participat s-a desfășurat în condiții de legalitate și de respectare a tuturor normelor sanitare, iar ceea ce i-a deranjat pe oamenii sistemului a fost persoana doamnei senator Diana Iovanovici-Șoșoacă! Dacă era oricare altă persoană, nimeni nu s-ar fi deranjat să filmeze, să investigheze și să interogheze pe nimeni”, a precizat Gabriel Apreutesei în fața instanţei.


 

×
Subiecte în articol: Diana Şoşoacă petrecere amendat Iași
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close