Antena 3 CNN Actualitate Igaş: Am devenit incomod. De aceea apar acuzaţii la adresa mea în scandalul vămilor

Igaş: Am devenit incomod. De aceea apar acuzaţii la adresa mea în scandalul vămilor

Igaş: Am devenit incomod. De aceea apar acuzaţii la adresa mea în scandalul vămilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Aug 2011   •   20:28

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat, vineri, că apar acuzaţii privind implicarea lui în scandalul vămilor la numai o zi după ce a început procesul de evaluare a angajaţilor MAI, precizând că probabil a devenit "incomod" şi că i-a deranjat  pe "beneficiarii nepotismului".
   
"Nu este de ignorat că toate aceste aşa-zise dezvăluri vin la numai o zi după ce am demarat cel mai amplu proces de evaluare a personalului din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI). Sunt hotărât să continui restructurarea din temelii a sistemului şi nu exclud apariţia pe viitor a altor atacuri similare", a declarat Traian Igaş, într-o declaraţie scrisă, citată de Mediafax.
   
Ministrul a precizat că probabil a devenit "incomod" pentru că este "primul ministru al Internelor care a avut curajul să înceapă un proces real de reformă".
   
"Sunt convins că i-am deranjat pe toţi aceia care au ajuns în structurile de Interne fără a avea pregătirea necesară, singura lor calitate fiind aceea de beneficiar al nepotismului", a conchis ministrul Traian Igaş.
   
Ministrul de Interne a făcut aceste precizări după ce în presă au apărut, vineri, informaţii potrivit cărora el ar proteja sistemul de şpăgi de la graniţa cu Serbia şi ar fi avertizat, în noiembrie 2010, că vor fi descinderi în vama Naidăş ale Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) .
   
Acuzaţiile la adresa ministrului sunt extrase, potrivit relatărilor din presă, din interceptări telefonice şi înregistrări ambientale ale unui ofiţer DGA sub acoperire, infiltrat în vama Naidăş.
   

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close