Antena 3 Actualitate IGPR: Campanie pentru prevenirea şi combaterea jafurilor în bănci şi case de schimb

IGPR: Campanie pentru prevenirea şi combaterea jafurilor în bănci şi case de schimb

18 Iun 2009   •   15:22
IGPR: Campanie pentru prevenirea şi combaterea jafurilor în bănci şi case de schimb
Sursa foto: igpr

Poliţiştii au demarat o amplă campanie pentru prevenirea şi combaterea valului de jafuri comise în ultima perioadă asupra băncilor şi a caselor de schimb valutar şi amanet. Joi au tras şi primele concluzii - principalii vinovaţi sunt chiar păgubiţii, pentru că nu-şi iau măsurile necesare de siguranţă.

Poliţiştii români recunosc că se confruntă cu un val de infracţiuni cu care nu erau obişnuiţi până acum. În 2008 au avut de a face cu 49 de spargeri, în timp ce numai în prima jumătate a lui 2009, s-au înregistrat deja 34 de spargeri la mai multe bănci sau case de schimb.

În toate aceste cazuri, poliţiştii verifică patru grupări infracţionale care se ocupă de fraude bancare, iar alte două reţele sunt în faza de investigare.

Pe de altă parte, reprezentanţii IGPR atrag atenţia că o mare parte din vină o poartă chiar băncile sau casele de schimb valutar, care, din economie, nu respectă toate regulile de asigurare a pazei şi protecţiei.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close