Antena 3 Actualitate IICCMER condamnă gestul primarului PSD, după elogiul la Nicolae Ceaușescu: ”Marcel Ciolacu să intervină”

IICCMER condamnă gestul primarului PSD, după elogiul la Nicolae Ceaușescu: ”Marcel Ciolacu să intervină”

de Maria Sabu    |    17 Iul 2020   •   15:29
IICCMER condamnă gestul primarului PSD, după elogiul la Nicolae Ceaușescu: ”Marcel Ciolacu să intervină”

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc condamnă necontenit elogierea dictatorului Nicolae Ceaușescu de către primarul PSD, Mihai Bălan. Aceste manifestări publice ale unor lideri politici sau formatori de opinie trebuie sancționate de către autoritățile competente.

”Regimul comunist românesc a făcut zeci de mii de victime, iar crimele și abuzurile comise înainte de 1989 sunt de necontestat. Este de nepermis ca la mai bine de 30 de ani de la prăbușirea regimului comunist din România reprezentanți ai unor formațiuni politice să încerce să denatureze istoria, să alimenteze falsuri istorice și să păteze, prin afirmațiile făcute în spațiul public, memoria celor care și-au pierdut viața sau au avut de suferit în perioada de după cel de-Al Doilea Război Mondial. Astfel de reacții, precum cele ale reprezentantului PSD, sunt o ofensă adusă memoriei celor care au luptat, uneori cu prețul vieții, pentru apărarea valorilor democratice și a statului de drept.”, se arată într-un comunicat IICCMER.

Marcel Ciolacu să ia măsuri urgente

”De asemenea, astfel de atitudini sunt o piedică majoră în fața progreselor făcute de statul român în ultimele decenii pentru ca acest capitol sumbru din istoria României să nu se mai repete.

Având în vedere postarea primarului comunei Bârnova, îi solicităm pe această cale domnului Marcel Ciolacu, Președinte interimar al PSD, să ia măsuri urgente și ferme în vederea sancționării domnului Mihai Bălan.”, se mai arată în document.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close