Antena 3 Actualitate IICCMER, reacție dură după ce Palatul Știrbey a denumit o terasă Gheorghe Gheorghiu-Dej

IICCMER, reacție dură după ce Palatul Știrbey a denumit o terasă Gheorghe Gheorghiu-Dej

de Alin Tarnovschi    |    14 Aug 2020   •   13:51
IICCMER, reacție dură după ce Palatul Știrbey a denumit o terasă Gheorghe Gheorghiu-Dej

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a reacționat după ce Palatul Știrbey Buftea a anunțat că una dintre terasele sale va purta numele liderului comunist Gheorghe Gheorghiu-Dej.

"Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) dezaprobă faptul că administratorii Domeniul Știrbey au denumit o terasă cu numele fostului lider comunist Gheorghe Gheorghiu-Dej.

Reamintim că Gheorghe Gheorghiu-Dej a avut un rol determinant în instaurarea comunismului în România și în schimbările dramatice care au afectat țara din punct de vedere politic, economic, social și cultural. De numele fostului dictator se leagă desființarea partidelor politice, epurările, miile de procese politice în urma cărora numeroși cetățeni nevinovați au ajuns în închisori și lagăre, procesul de colectivizare forțată a agriculturii ș.a.

A ignora crimele și abuzurile comise în România comunistă  reprezintă o impietate față de memoria celor care au suferit direct și indirect ca efect al măsurilor luate de regimul totalitar instalat după cel de-al Doilea Război Mondial.

Prin urmare, IICCMER consideră totalmente inadecvată folosirea în scop de marketing a numelui fostului lider comunist și solicită schimbarea de urgență a acestei denumiri", se arată în comunicatul emis de IICCMER.

×
Subiecte în articol: Palatul Știrbey
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close