Antena 3 CNN Actualitate Ea este Ileana, femeia care a murit după ce o altă persoană a căzut peste ea, de la etajul cinci al unui bloc din București

Ea este Ileana, femeia care a murit după ce o altă persoană a căzut peste ea, de la etajul cinci al unui bloc din București

Ileana Cristea a murit după ce o femeie care hotărâse să își pună capăt zilelor și care s-a aruncat de la etajul cinci al unui bloc din București, a căzut peste ea.

Ea este Ileana, femeia care a murit după ce o altă persoană a căzut peste ea, de la etajul cinci al unui bloc din București
Sursa foto: Facebook / Ileana Cristea
de Laura Dinu    |    26 Oct 2023   •   21:57

Femeia a murit noaptea trecută, în ciuda tuturor eforturilor medicilor. Avea 60 de ani și locuia chiar în blocul respectiv. Plecase spre stația de autobuz în momentul în care a fost lovită.  

De cealaltă parte, femeia de 43 de ani care ar fi recunoscut că a încercat să își ia viața, era contabilă la o firmă care activa la același etaj unde locuia Ileana. Aceasta a ajuns la spital cu răni minore, deși a căzut de la etajul cinci. Cel mai probabil, căzătura i-a fost atenuată de trupul celeilalte femei.  

Contabila a declarat că s-a uitat în stradă înainte să se arunce, pentru a se asigura că nu trece nimeni, însă nu a văzut pe nimeni. Probabil Ileana ieșea din bloc chiar în momentul în care aceasta s-a aruncat.  

Medicii au operat-o pe femeie timp de cinci ore, în timp ce familia ei aștepta pe holul spitalului cu sufletul la gură.  

”Minutele acelea în care aștepți, aștepți, te uiți să-ți deschidă o ușă, să-ți zică ceva, momentele acelea sunt... Nu știu dacă vă puteți imagina...”, a declarat Alice Zaharia, fiica femeii, potrivit Observator.  

Din păcate, inima Ilenei s-a oprit la doar 10 minute după ce a ieșit din operație. Doctorii au reușit să o readucă la viață, însă au transmis familiei că șansele de supraviețuire sunt minime.  

”Nu ne gândeam decât, Doamne, prin unu la sută, speranța aceea pe care ne-o dau, să ne legăm de ea”, a mai spus tânăra.  

Din păcate, femeia s-a stins din viață puțin după ora 22:00. 

”Toată lumea a fost într-o stare de șoc pentru că nu putea să-și imagineze cum o femeie atât de bună a putut să fie la locul, cum să zic, la locul nepotrivit în momentul acela”, povestește fiica.  

”Ea a recunoscut că îi pare rău”

Din primele informații, contabila de 43 de ani ar fi recunoscut în fața polițiștilor că a vrut să își ia viața. Însă din cauza faptului că gestul ei a dus la moartea altei femei, va fi cercetată acum pentru omor cu intenție indirectă.  

”Ea a recunoscut că îi pare rău. Erau polițiștii și cu domnii de la ambulanță, când îi puseseră cămașa de forță pe ea. Și a spus de față cu toată lumea că: îmi pare rău, dar eu m-am uitat când am vrut să sar și nu era nimeni”, spune Alice Zaharia.  

În ceea ce o privește pe contabilă, colegii o descriu ca pe o persoană introvertită, însă un profesionist desăvârșit. Aceasta nu a fost audiată, iar procurorii ar putea decide transferul acesteia la o clinică de psihiatrie pentru evaluare.  

”Era persoana care se oferea din primul moment să ne ajute”

Ileana Cristea lucra de 20 de ani la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă din București. Colegilor nu le vine să creadă că au pierdut-o. 

”O văd, o văd în fața ochilor, la biroul la care stătea și de fiecare dată când aveam o solicitare, o problemă, era persoana care se oferea din primul moment să ne ajute”, spune o colegă a acesteia.  

Familia victimei a anunțat că o va da în judecată pe contabilă și va solicita despăgubiri. 

×
Subiecte în articol: Ileana Cristea
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close