Antena 3 CNN Actualitate Ilie Pop, cel mai vârstnic veteran de război din județul Sălaj, a murit la 102 ani: ”Un erou adevărat”

Ilie Pop, cel mai vârstnic veteran de război din județul Sălaj, a murit la 102 ani: ”Un erou adevărat”

Sublocotenentul în retragere Ilie Pop, cel mai vârstnic veteran de război din județul Sălaj, a încetat din viață, miercuri, 6 decembrie, la 102 ani.

Ilie Pop, cel mai vârstnic veteran de război din județul Sălaj, a murit la 102 ani: ”Un erou adevărat”
Sursa foto: Facebook/ Instituția Prefectului Judeţul Sălaj
de Roxana Mihăiescu    |    06 Dec 2023   •   17:06

Ilie Pop era cel mai vârstnic veteran de război din Sălaj. Sublocotenentul în retragere a luptat tranşeele şi pe fronturile din Al Doilea Război Mondial, atât în ţară, cât şi pe teritoriul Ungariei şi fostei Cehoslovacii.

Sfârşitul războiului îl găseşte în Munţii Tatra, de unde mărşăluieşte pe jos, până la Lipova, iar mai apoi e lăsat la vatră, la data de 15 august 1945.

Ilie Pop a primit medalia "Crucea comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial, 1941-1945" şi a fost înaintat succesiv în grad, până la gradul de sublocotenent în retragere, notează Agerpres.

Citește și: Batrâni din Bucureşti, sechestrați și amenințați pentru a le fi luate moștenirile. Erau forțați să se căsătorească cu persoane mai tinere pentru a le lăsa averile 

Dari, Toma, prefectul județului Sălaj, a transmis un mesaj emoționant pe pagina de Facebook.

”Ilie Pop a fost nu doar un om deosebit, ci şi un erou adevărat. Ne amintim cu respect şi admiraţie de contribuţia sa pe câmpul de luptă şi de curajul de care a dat dovadă. Eroii nu mor niciodată. Ilie Pop va rămâne mereu în amintirea noastră, iar moştenirea sa va continua să ne lumineze calea. Sincere condoleanţe familiei îndoliate”, transmite Dari Toma, prefectul judeţului Sălaj, într-o postare pe pagina de Facebook a instituţiei.

×
Subiecte în articol: ilie pop veteran razboi sublocotenent
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close