Antena 3 Actualitate Ilie Sârbu: Cu 2.000 de hectare de sere am putea acoperi necesarul intern de legume

Ilie Sârbu: Cu 2.000 de hectare de sere am putea acoperi necesarul intern de legume

02 Iun 2009   •   03:47
Ilie Sârbu: Cu 2.000 de hectare de sere am putea acoperi necesarul intern de legume
Sursa foto: ilie sarbu

Ministrul agriculturii Ilie Sârbu a declarat că necesarul intern de legume al României ar putea fi acoperit dacă s-ar ajunge la 2.000 de hectare de seră, putându-se renunţa astfel la importuri şi fiind asigurate mai multe locuri de muncă.

Ministrul a participat luni la inaugurarea centrului de producţie din Pipera al organizaţiei Hortifruct, unde a declarat că ar trebui făcute investiţii în sectorul de legume-fructe, pentru a creşte suprafaţa de sere. În prezent, în România serele ocupă o suprafaţă de circa 420 de hectare.

"E un pas important în România, am dori să se multiplice, să ajungem la cel puţin 2.000 de hectare şi atunci nu ne-am mai plânge că importăm din Turcia, că sunt infestate, am avea noi producţie internă. Balanţa s-ar echilibra şi am avea piaţa asigurată", a spus Ilie Sârbu, citat de Newsin.

Acesta amintea şi de crearea mai multor locuri de muncă şi a adăugat că investitorii ar trebui sprijiniţi financiar şi nu consideraţi "nişte infractori".

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close