Antena 3 Actualitate Ilie Sârbu: Proiectul pentru un nou sistem de irigaţii va fi gata în 2010

Ilie Sârbu: Proiectul pentru un nou sistem de irigaţii va fi gata în 2010

27 Iun 2009   •   14:55
Ilie Sârbu: Proiectul pentru un nou sistem de irigaţii va fi gata în 2010
Sursa foto: Ilie Sarbu

Ministerul Agriculturii va finaliza până în luna martie 2010 proiectul pentru un nou sistem naţional de irigaţii. Anunţul a fost făcut de ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu. "Am dat temă de cercetare şi proiectare a unui proiect integrat, la care să participe specialiştii Ministerului Agriculturii, Ministerului Mediului, Apelor Române, Regiei Naţionale a Pădurilor, ANMH, referitor la ceea se întâmplă cu fostul sistem, care e energofag şi are pierderi de apă. Va trebui să ţinem seama de alarmele care vin zi de zi, încălzirea globală, fenomene climatice?, a spus ministrul, citat de Mediafax.

El a adăugat că actualul sistem este depăşit, funcţionează cu pompe de fabricaţie rusească din anii '60,consumă prea multă energie şi are pierderi de apă.

După finalizarea proiectului, acesta va trebui să fie asumat de Parlament şi de Guvern, care vor stabili etapele de punere în aplicare şi modalităţile de finanţare.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close