Antena 3 Actualitate Iliescu, întrebat despre Roşia Montană: "Şi când vin cu drum de fier/Toate păsările pier"

Iliescu, întrebat despre Roşia Montană: "Şi când vin cu drum de fier/Toate păsările pier"

de S.T.    |    22 Oct 2013   •   20:09

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, marţi, că atât Guvernul, cât şi Parlamentul trebuie să-şi asume un punct de vedere referitor la exploatarea de la Roşia Montană.
   
"Industria când a apărut a produs emoţie. Până şi Eminescu spunea: ?Şi când vin cu drum de fier/ Toate păsările pier?. Asta era reacţia primitivă a omului care trăia în linişte şi îl deranja fumul de la locomotive. Industria modernă înseamnă multe, inclusiv suportarea unor consecinţe negative ale proceselor tehnologice, dar care pot fi stăpânite şi s-a avansat continuu din acest punct de vedere. Deci raţiunea contează", a spus Iliescu.
   
El a arătat că lucrurile trebuie discutate în mod aşezat, judecând cum este mai bine.
   
"Altminteri trebuie finalizată aceasă cercetare. E o chestie în dispută. M-am uitat şi eu în literatura în temă. Nicăieri nu există la ora actuală extracţia aurului fără să se apeleze la cianuri. Deci e o tehnologie răspândită în toată lumea. Vrem să mai exploatăm aur? Dacă vrem, tehnologiile astea sunt. Să lăsăm specialiştii să judece aceste lucruri cu minte limpede, cu ştiinţă de carte şi luate măsurile adecvate de protecţie a mediului şi a cetăţenilor", a spus Iliescu.
   
Întrebat dacă ar trebui ca Guvernul să-şi asume răspunderea pentru contractul cu RMGC sau Parlamentul, Iliescu a precizat că Guvernul a trimis la Parlament acordul pentru că este instituţia reprezentativă, apreciind că şi Parlamentul trebuie să se pronunţe din acest punct de vedere şi trebuie să-şi asume împreună răspunderea.
   

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu Rosia Montana RMGC

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close