Antena 3 CNN Actualitate Imagini apocaliptice cu inundaţiile din România | O femeie a fost luată de viituri | Harta zonelor afectate

Imagini apocaliptice cu inundaţiile din România | O femeie a fost luată de viituri | Harta zonelor afectate

Vremea a făcut ravagii în mai multe zone din ţară, iar meteorologii au emis mai multe alerte de ploi, vijelii, risc de inundații şi fenomene extreme abundente. O femeie a fost luată de viituri. Atenţie, urmează imagini care vă pot afecta emoțional!

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Iun 2023   •   17:35

Update 20:01: Femeia luată de ape a murit. A încercat să traverseze un pârâu pe o punte improvizată

Femeia luată de ape sâmbătă în localitatea Albeștii de Argeș a murit, a anunțat Poliția Argeș. Aceasta ar fi căzut în apă după ce ar fi încercat să traverseze un pârâu pe o punte improvizată.

Potrivit IPJ Argeș, polițiștii din Curtea de Argeș au fost sesizați, prin apel la 112, cu privire la faptul că o femeie ar fi căzut în albia unui pârâu din localitatea Albeștii de Argeș și ar fi fost luată de ape.

Femeia, care fusese extrasă din apă de către un localnic, prezenta semne vitale. Echipajele medicale i-au făcut manevre de resuscitare și au transportat-o la spital.

„Din păcate, la scurt timp, femeia a decedat”, transmite Poliția Argeș.

Din primele verificări, s-a stabilit faptul că femeia de 55 de ani, din Albeștii de Argeș, ar fi încercat să traverseze, pe o punte improvizată, Pârâul Valea Povernii, și ar fi căzut în apă, fiind salvată, de către un localnic, la aproximativ 2 km, în aval.

În cauză, polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Update 19:39: Elena Mateescu, prognoza meteo actualizată. Ce zone sunt afectate de vremea rea

O femeie a fost luată sâmbătă de apă în localitatea Albești Ungureni, județul Argeș. Aceasta a fost scoasă de localnici și este transportată la spital.

ISU Argeș a primit sâmbătă o solicitare de intervenție în cazul unei persoane luată de apă în localitatea Albești de Argeș, sat Albești Ungureni.

Este vorba despre o femeie, care a fost extrasă din apă de localnici.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Femeia a fost în stop cardio-respirator, iar un echipaj SMURD i-a făcut manevrele de resuscitare.

„Femeia are activitate cardiacă și este transportată la spital de către un echipaj mixt SMURD - SAJ”, a transmis ISU Argeș.

Viitură pe strada directorului Regiei de Apă

O stradă din municipiul Târgu Jiu a fost inundată. Apa depășește o jumătate de metru în zona respectivă. Nici pompierii nu pot trece. În mai multe părți ale municipiului sunt semnalate probleme grave. În acest moment, pompierii intervin pentru evacuarea apei din mai multe beciuri care au fost inundate. Meteorologii au emis cod galben și cod roșu de vreme extremă, valabile până mâine. Sunt vizate mai multe județe din țară.

Locuitorii se tem că apele ar putea intra în curțile și casele lor, dacă va continua să plouă. Meteorologii spun că aceste fenomene se vor restrânge în cursul acestei nopți spre sud-vestul țării.

Imagini apocaliptice și din cartierul Bicaz, din municipiul Târgu Jiu. Viitura a lovit chiar pe strada pe care locuiește directorul de la Apa Regio. Nici pompierii nu pot trece prin zonă să intervină. În mai multe regiuni ale municipiului sunt semnalate probleme grave.

ANM, prognoza meteo actualizată

"Este în vigoare un cod portocaliu care vizează județele Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Dolj, Olt și zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara, Dâmbovița și Prahova. Acolo, în această zonă au fost în ultimele ore și zone cu cod roșu, pentru că s-au acumulat în intervale chiar mai scurtă de o oră, cantități de peste 50-60l/m² deci ploi torențiale care au avut ca efect, cum spuneam, inundații rapide sau în orașe, sistemul de canalizare nu a mai făcut față.

Vremea urmează a se ameliora la începutul nopții. Până atunci, toate județele pe care le-am pomenit rămân sub alertă, atât din punct de vedere meteorologic, cât și hidrologic. Să mai amintim faptul că sunt și intensificări ale vântului care au luat și mai este posibil să mai ia în continuare aspect și de vijelie.

Sunt și căderi de grindină, deci toate manifestările de instabilitate severă. La începutul nopții vremea se va ameliora, ploile se vor restrânge înspre sud-vestul țării. Rămâne însă în vigoare un cod galben până mâine dimineață, la ora 6:00 pentru Oltenia în special, după care mâine așteptăm ca instabilitatea să fie mai redusă în zonele afectate, astăzi să fie mai afectate mâine zonele de deal și de munte și partea centrală a țării. 

Sperăm ca în Capitală mai puțin să vedem instabilitatea atmosferică, să avem manifestări de instabilitate. Nu este însă exclus ca vântul să se intensifice pe durată relativ scurte și condițiile de ploaie se mențin însă destul de reduse. Dar despre instabilitate vom continua să vorbim și săptămâna viitoare și cu siguranță inclusiv pentru zona Bucureștiului. În unele din zilele săptămânii viitoare va fi de actualitate din nou instabilitate", a spus Florinela Georgescu, director în cadrul ANM, la Antena 3 CNN. 

Maşini avariate în Mehedinți, după ce un acoperiș s-a prăbușit din cauza vijeliilor

Acoperișul s-a desprins de pe un bloc situat în municipiul Drobeta Turnu Severin, acolo unde trei autoturisme au fost avariate. Unu, una dintre mașini este avariată în totalitate. De altfel, în cădere acoperișul a spart și geamul unui apartament din acel bloc. De asemenea, și în la intrarea în pădurea Crihala din zona, un copac a fost pus la pământ, iar în cădere a lovit partea din sparte a unui autoturism care se afla în mers. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Pompierii se află la fața locului pentru a degaja copacii și acoperișul de pe carosabil.

Meteorologii au emis sâmbătă după-amiaza o avertizare Cod roșu de furtună pentru județul Mehedinți.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, sunt vizate localitățile Drobeta-Turnu Severin, Șimian, Breznița-Ocol, Izvoru Bârzii, Șișești, Malovăț, Florești, Căzănești, Husnicioara din județul Mehedinți.

În aceste zone se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 45-55 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie puternică, cu rafale de peste 60 km/h, și grindină.

Avertizarea este în vigoare până la ora 17.30.

Inundație pe DN7, în Călimănești. Traficul va fi deviat

Circulația se desfășoară îngreunat sâmbătă după-amiază pe DN7, în localitatea Călimănești, județul Vîlcea, unde șoseaua a fost inundată.

IPJ Vâlcea anunță că traficul este îngreunat pe DN 7, în localitatea Călimănești, la km 195, unde carosabilul este inundat.

La fața locului o să intervină echipaje ISU cu motopompe, iar traficul rutier urmează să fie restricționat pe reprize și deviat pe DN7CC.

Polițiștii rutieri și angajați de la drumuri sunt prezenți la fața locului pentru măsuri specifice.

Ploaie torențială pe Autostrada Soarelui. Apa s-a acumulat pe carosabil

Plouă torențial sâmbătă după-amiaza pe un tronson al Autostrăzii Soarelui, unde apa s-a acumulat pe carosabil, iar vizibilitatea este redusă.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, plouă torențial pe autostrada A2 București - Constanța, între kilometrii 160 și 195.

În zonă, apa s-a acumulat pe carosabil, vizibilitatea fiind diminuată.

Șoferii sunt sfătuiți să reducă viteza, să mărească distanța dintre autovehicule, iar cazul în care consideră că vizibilitatea nu le mai permite deplasarea în siguranță să oprească în primul spațiu de servicii și să aștepte încetarea ploii torențiale.

×
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close