Antena 3 CNN Actualitate Momentul în care elicopterul a aterizat în sensul giratoriu de la Aviatorilor. Pilotul a evitat la limită clădirile din zonă

Momentul în care elicopterul a aterizat în sensul giratoriu de la Aviatorilor. Pilotul a evitat la limită clădirile din zonă

Antena 3 a prezentat imagini în exclusivitate cu elicopterul militar american care a aterizat de urgență în centrul Capitalei, pe unul dintre cele mai aglomerate bulevarde. Aparatul de zbor s-a defectat iar pilotul a fost nevoit să aterizeze imediat.

Momentul în care elicopterul a aterizat în sensul giratoriu de la Aviatorilor. Pilotul a evitat la limită clădirile din zonă
de Laura Dinu    |    15 Iul 2021   •   11:35

În momentul în care s-a apropiat de sol, elicopterul a dărâmat mai mulți stâlpi de electricitate de pe Bulevardul Aviatorilor. Aeronava participa la repetițiile pentru ziua Aviației. 

Elicopterul ar fi suferit o defecțiune tehnică

Elicopterul militar ce aparţine Statelor Unite ale Americii ar fi suferit o defecțiune tehnică şi chiar a lovit doi stâlpi în zona Charles de Gaulle. Cei doi stâlpi au fost retezaţi şi au ajuns pe şosea, blocând astfel traficul.

Pilotul elicopterului a găsit zona perfectă pentru a ateriza fără a provoca alte pagube, astfel că a efectuat o aterizare de urgenţă în sensul giratoriu de la Aviatorilor.

Elicopter UH-60 Black Hawk, aterizare de urgenţă în sensul giratoriu de la Aviatorilor

Poliţiştii rutieri au intervenit în zonă şi au dirijat traficul pentru a evita blocajele şi eventualele incidente, dar şi pentru a permite inginerilor să ajungă la elicopter.

Potrivit unor surse, elicopterul militar a trecut foarte aproape de statuia Aviatorilor. De asemenea, nu există victime.

Martorii au povestit pentru Antena 3 că pilotul a evitat o clădire, cablurile de pe stâlpi, dar şi alte obstacole şi a reuşit să aterizeze pe şosea.

În acelaşi timp, oamenii spun că şoferii au încercat să forţeze trecerea prin sens chiar în momentul în care elicopterul aterizat.

Ce model este şi cât costă elicopterul aterizat în sensul de la Aviatorilor

Elicopterul militar american care a aterizat de urgenţă în sensul giratoriu de la Aviatorilor, după o defecţiune tehnică, este un model Sikorsky UH-60 Black Hawk, introdus în Armata Statelor Unite ale Americii pentru a înlcui elicopterul Bell UH-1 Iroquois.

În anul 1976, elicopterul Black Hawk a câştigat competiţia pentru furnizare în Armata SUA, iar până în prezent au fost construite peste 5.000 de astfel de elicoptere.

Potrivit Wikipedia, preţul unui astfel de elicopter se ridică la peste 21 de milioane de dolari.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: elicopter
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close