Antena 3 CNN Actualitate Primele imagini cu centrul de stocare a vaccinurilor anti-Covid-19 de la Institutul Cantacuzino

Primele imagini cu centrul de stocare a vaccinurilor anti-Covid-19 de la Institutul Cantacuzino

Președintele României a vizitat, vineri, Institutul Cantacuzino din București, acolo unde a fost înființat Centrul Național de stocare a vaccinurilor anti-Covid-19. Alături de acesta au mai fost prezenți și Premierul Interimar, Nicolae Ciucă și Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Primele imagini cu centrul de stocare a vaccinurilor anti-Covid-19 de la Institutul Cantacuzino
Sursa foto: MApN
de Claudia Popovici    |    18 Dec 2020   •   17:45

Ministerului Apărării Naţionale a prezentat, vineri, primele imagini cu centrul de stocare a vaccinurilor anti-Covid-19 de la Institutul Cantacuzino, care arată cum sunt pregătite spaţiile destinate păstrării vaccinului din centrul de vaccinare şi echipamentele cu care este dotat institutul.

"În cadrul procesului de vaccinare, fiecare persoană va fi evaluată în centrul de vaccinare, va face o evaluare a temperaturii, după care urmează un triaj epidemiologic în care se insistă pe tot ce înseamnă date care ţin de istoricul îndepărtat al pacientului” a declarat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare. 

 Spaţiile de vaccinare sunt dotate şi cu aparatură care va permite evaluarea temperaturii pentru a stabili triajul epidemiologic.

Vaccinarea se va face cu programare

"Lucrătorii din sistemul medical vor fi programaţi de către unităţile angajatoare, cei cu boli cronice şi persoanele peste 65 de ani vor fi programaţi prin medicul de familie şi prin intermediul direcţiilor de asistenţă socială din cadrul consiliilor locale.

Personalul esenţial va fi programat prin instituţiile angajatoare, iar populaţia generală va avea trei modalităţi diferite de programare - prin platforma unică, telefonic, individual prin sistemul online sau prin intermediul medicului de familie", a declarat Gheorghiţă.

 Modul de administrare a vaccinului


"Vaccinul se administrează în momentul de față, din tipurile de vaccin care vor primi autorizare, intramuscular, într-o schemă cu două doze, iar persoanelor sub 16 ani pentru moment nu există o indicație de utilizare, nu sunt suficiente date care să asigure această recomandare la acest moment”, a mai spus Gheorghiţă.

România va primi primele doze de vaccin în perioada 26-31 decembrie 2020

"Centrul de depozitare pentru dozele de vaccin care vor începe să vină imediat după Crăciun. S-a creat un centru special. Toate dozele de vaccin vor veni inițial aici. E impresionant ce s-a realizat de la prima vizită. S-a realizat o sala cu totul nouă. Un flux special. Totul ca la carte. Acest container este o mostră dar care poate fi replicat ușor unde este nevoie" a spus, vineri, Klaus Iohannis

Lista spitalelor din România unde vor ajunge primele doze de vaccin anti-COVID-19

1. Brașov – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

2. București – Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“

3. București – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș“ (inclusiv secția externă modulară Pipera)

4. Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Cluj-Napoca

5. Constanța- Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Constanța

6. Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“, Craiova

7. Iași – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

8. Maramureș – Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr Nicolae Rustea”, Baia Mare

9. Suceava – Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava

 

 

 

 




 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close