Antena 3 CNN Actualitate Imagini de la controalele ample făcute de poliţişti şi jandarmi înainte de aplicarea noilor restricţii

Imagini de la controalele ample făcute de poliţişti şi jandarmi înainte de aplicarea noilor restricţii

Controale ample în zonele cu cel mai ridicat indice din ţară. Poliţiştii împreună cu jandarmii au tras pe dreapta şoferii pentru a se asigura că au la ei declaraţia pe propria răspundere.

Imagini de la controalele ample făcute de poliţişti şi jandarmi înainte de aplicarea noilor restricţii
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    27 Mar 2021   •   08:33

Desfăşurare de forţe în zonele cu cea mai crescută rată de infectări. Agenţii au tras pe dreapta zeci de şoferi.

Cine alege să circule fără să aibă un motiv întemeiat riscă amenzi între 500 şi 2.500 de lei

"Acțiunea se desfășoară la nivel național și vizează prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19. În acest sens, polițiștii, alături de jandarmi și alături de celelalte structuri cu atribuții în domeniu au efectuat verificări în teren, atât la persoane fizice cât și la persoane juridice, pentru a vedea dacă sunt respectate normele sanitare în vigoare, pentru prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19. 

În acest sens au fost efectuate, la nivel național, mai multe controale. Au fost constate și nereguli, dar ceea ce este foarte important de precizat, este că scopul nostru nu este acela de a aplica sancțiuni, ci acela de a preveni răspândirea COVID-19.

Sănătatea oamenilor este importantă și trebuie protejată. La nivel național, forțele de ordine din cadrul MAI vizează și evenimentele private care sunt organizate. Ele sunt interize, tocmai de aceea forțele de ordine vor interveni și vor sista aceste evenimente, care se desfășoară și vor fi aplicate măsurile legale care se impun", a declarat Georgian Drăgan, purtător de cuvânt în MAI.

Sindicatul Europol lansează acuzaţii halucinante. Reprezentanţii susţin că toţi poliţiştii din Capitală au fost chemaţi de acasă şi le-au fost suspendate zilele libere şi timpul de refacere, „de dragul lui Cîțu”.

Sindicaliştii spun că acest lucru s-ar fi întâmplat după ce premierul ar fi declarat că nu a mai văzut poliţişti amendând lumea pe stradă. 

Noi restricții în România, aplicate de duminică

Începând de duminică, 28 martie, în România vor intra în vigoare noi restricții. Circulația persoanelor și activitatea operatorilor economici va fi condiționată de rata de infectare de la nivelul fiecărei localități.

În localitățile în care rata de infectare depășește 4 la mia de locuitori:

  1. Carantina de noapte începe de la 20.00 și ține până la ora 05.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.
  2. Magazinele se închid la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.
  3. Sălile de fitness își suspendă activitatea.

În momentul în care rata de infectare din localitate va coborî sub 3.5 la mia de locuitori, aceste măsuri nu se vor mai aplica.

În localitățile în care rata de infectare depășește 7.5 la mia de locuitori:

  • Carantina de noapte începe de la ora 20.00 și ține până la ora 05.00 pe tot parcursul săptămânii.
  • Magazinele de tip supermarket se închid de la ora 18.00 în fiecare zi.
  • Sălile de fitness își suspendă activitatea.

În momentul în care rata de infectare din localitate scade sub 7, măsurile nu se vor mai aplica. Lista completă a restricțiilor aici.

Declarația pe propria răspundere

Modelul declarației pe propria răspundere și al adeverinței de la angajator pentru toate localitățile, indiferent de rata de incidență (nivelul de răspândire a virusului).

Descarcă de aici modelul de declarație pe proprie răspundere;

Descarcă de aici modelul de adeverință de angajator.

Modelul declarației pe propria răspundere și al adeverinței de la angajator pentru localitățile care depășesc rata de incidență de 4 ‰ (necesar a fi folosite pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică), respectiv 7,5 ‰ (necesar a fi folosite în toate zilele săptămânii).

Citiţi şi: Sindicatul Europol susține că polițiștii ar fi fost chemați de acasă, ”de dragul” lui Cîțu
 

×
Subiecte în articol: politisti jandarmi controale
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close