Antena 3 CNN Actualitate Polițiștii protestează în centrul Bucureştiului. Marcel Ciolacu, în discuții cu sindicaliştii Europol

Polițiștii protestează în centrul Bucureştiului. Marcel Ciolacu, în discuții cu sindicaliştii Europol

Poliţiştii au protestat vineri, în mai multe locaţii din Bucureşti. Prima oprire de astăzi a fost în faţa sediului PSD, după ce ieri au protestat în faţa Ministerului de Interne.

Polițiștii protestează în centrul Bucureştiului. Marcel Ciolacu, în discuții cu sindicaliştii Europol
Sursa foto: Antena 3
de Xenia Croitoru    |    17 Dec 2021   •   12:44

O delegaţie a Sindicatului Europol a intrat la negocieri cu președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Partidul Social Democrat a fost primul sediu de partid unde au protestat cei din Sindicatele Poliţiei. Aceştia urmează să ajungă la sediul Partidului Naţional Liberal, dar şi la sediul celor de la UDMR.

Poliţiştii au protestat la sediile PSD, PNL şi UDMR

Poliţiştii au protestat cu fumigene şi vuvuzele în faţa sediilor PSD şi PNL şi chiar sub geamul de la Guvern al lui Nicolae Ciucă.

Practic, protestatarii au pichetat toate formațiunile politice care formează în acest moment, actuala coaliție de guvernare.

Aceștia au cerut ca la bugetul pentru anul viitor, să fie incluse şi majorările salariale ale polițiștilor din penitenciare, celor de Europol, pentru că aceștia au fost cei care au protestat la sediul PSD.

Marcel Ciolacu, în discuții cu polițiștii

Liderul social democrat le-a transmis acestora că îi învită la discuții.

Ulterior, Marcel Ciolacu le-a promis celor din sindicatele din poliție, că va purta discuții cu ministrul de Interne, Lucian Bode. 

Motivele pentru care sunt nemulţumiţi sindicaliştii Europol

Sindicaliştii Europol au protestat pentru drepturile poliţiştilor şi pensionarilor militari. 

"Delegația Europol care a fost la negociere cu PSD ne-a transmis faptul ca liderul partidului Marcel Ciolacu a înțeles problemele polițiștilor, a transmis coaliției că ordonanța de urgență să se modifice, iar de la 1 ianuarie polițiștii să primească tranșa a treia din legea salarizarii, iar la prima rectificare bugetare să se aplice integral, iar pensiile militarilor se vor actualiza”, potrivit paginii de Facebook a Europol.

UPDATE: Delegatia Europol care a fost la negociere cu PSD ne-a transmis faptul ca liderul partidului Marcel Ciolacu a...

Posted by Sindicatul Europol on Friday, 17 December 2021

O delegație a Sindicatului EUROPOL a intrat la negocieri cu președintele PSD, Marcel Ciolacu, pentru drepturile polițiștilor si pensionarilor militari.

 Sindicaliștii au venit cu pancarte pe care scria „Jos Mafia din Ministerul de Interne”, „Jos Mafia din Poliția Română”, „Legea Salarizării nu M.A.I este unitară!”

Potrivit Mediafax, EUROPOL a transmis, într-un comunicat, că „polițiștii nu vor salarii mărite, ci vor doar plata acelor drepturi prevăzute încă din anul 2017 în Legea salarizării”.

Sindicaliștii din sănătate protestează la geamul lui Ciucă

Este protest şi în faţa Guvernului.

Sindicaliștii au ieşit în stradă, nemulțumiți de faptul că Executivul şi-a încălcat promisiunile în ce privește majorările salariale. Este doar începutul, spun sindicaliștii, care amenință cu proteste cu mii de oameni dacă noua Ordonanţă de Urgenţă ce prevede îngheţarea salariilor şi sporurilor va fi prorogată în forma actuală, publicată de Ministerul Finanțelor.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close