Antena 3 CNN Actualitate Imagini spectaculoase cu deszăpezirea de pe Transfăgărășan în prima zi de vară. Când se va deschide drumul

Imagini spectaculoase cu deszăpezirea de pe Transfăgărășan în prima zi de vară. Când se va deschide drumul

Imaginile postate joi, de reprezentanții DRDP Brașov, arată lucrările de deszăpezire efectuate pe Transfăgărășan, unde stratul de zăpadă încă depășește trei metri.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Iun 2023   •   14:23

Drumarii din cadrul DRDP Brașov au surprins imagini spectaculoase pe Transfăgărășan, cel mai faimos drum din România, în timpul operațiunilor de deszăpezire.

Aceste imagini evidențiază cât de impresionant este încă stratul de zăpadă de pe șosea, în ciuda perioadei calendaristice în care ne aflăm.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Mult a fost, puțin a rămas!

Cu toate că lucrăm în condiții vitrege, cu temperaturi scăzute, între nămeți de peste 3-4 metri, rămânem optimiști că vom putea deschide drumul până la mijlocul acestei luni,” este mesajul celor de la DRDP Brașov.

Citește și: Începe modernizarea Transfăgărăşanului. Planul anunțat de autorități

Conform reprezentanților DRDP Brașov, iarna prelungită și vremea rece din ultima perioadă îngreunează intervenția utilajelor.

În urmă cu doar o săptămână, stratul de zăpadă era dublu, de aproximativ 5-6 metri, motiv pentru care utilajele obișnuite nu au putut face față și a fost nevoie să fie adus un excavator în ajutorul descărcătoarelor frontale, a frezelor și altor dotări specifice.

 

×
Subiecte în articol: deszapezire Transfăgărășan
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close