Antena 3 CNN Actualitate Imagini din Salonul Groazei. Anchetatorii: Nici o fiinţă nu ar fi putut supravieţui la peste 200 de grade Celsius (VIDEO)

Imagini din Salonul Groazei. Anchetatorii: Nici o fiinţă nu ar fi putut supravieţui la peste 200 de grade Celsius (VIDEO)

Imagini din Salonul Groazei. Anchetatorii: Nici o fiinţă nu ar fi putut supravieţui la peste 200 de grade Celsius (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
20 Aug 2010   •   17:57

Primele imagini din salonul de Terapie Intensivă, de la Maternitatea Giuleşti, unde s-a produs incendiul în urma căruia au murit cinci bebeluşi. În timpul incendiului temperatura a ajuns la peste 200 de grade Celsius.

Potrivit procurorului Marius Iacob, prezent la locul tragediei, aparatura şi alte obiecte din salon prezintă semne de topire, survenite în urma expunerii la temperatura extremă, de peste 200 de grade Celsius.

Unul dintre anchetatorii prezenţi la faţa locului, în calitate de inspector ITM a declarat că ?nici o fiinţă nu ar fi putut supravieţui la această temperatură.?



Două camioane ale Jandarmeriei au fost încărcate cu aparatura arsă şi alte obiecte care s-au aflat în Secţia de Terapie Intensivă a Maternităţii Giuleşti unde s-a produs incendiul, fiind sigilate de procurori înainte ca acestea să fie trimise la Petroşani, informează Mediafax.

Specialiştii au început, vineri seara, operaţiunea de încărcare a tuturor obiectelor ce se găseau în Secţia de Terapie Intensivă de la Maternitatea Giuleşti, când a izbucnit incendiul, obiecte ce vor fi analizate şi expertizate de către Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă din Petroşani.

Iniţial, un singur camion a fost solicitat de criminalişti. Ulterior, Unitatea Specială 79 de Jandarmerie a mai trimis un camion, care a fost încărcat cu restul obiectelor ce nu au încăput în primul transport. Încărcăturile celor două camioane au fost sigilate de procurori, ele constituind probe în dosar.

Procurorul şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi coordonatorul investigaţiilor în acest caz, Marius Iacob, a afirmat, vineri, că temperatura înregistrată în incendiul de la Secţia TI a Maternităţii Giuleşti a atins peste 200 de grade Celsius, expertiza tehnică ce se va realiza la Petroşani asupra obiectelor fiind una extrem de complexă.

În cursul zilei de vineri s-a încheiat cercetarea la faţa locului, respectiv la Maternitatea Giuleşti, toate echipamentele din Secţia de Terapie Intensivă prematuri şi celelalte obiecte vor fi duse la Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă din Petroşani, pentru a fi expertizate.

Potrivit procurorului şef Iacob, în două săptămâni va fi finalizată expertiza tehnică.

Antena3.ro

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close