Imagini DOCUMENT cu femeia pentru care Carol al II-lea și-a sacrificat tronul de 2 ori

de L.D.    |    24 Mar 2013   •   20:15
Imagini DOCUMENT cu femeia pentru care Carol al II-lea și-a sacrificat tronul de 2 ori Foto: Antena3

Adrian Ursu a prezentat în cadrul emisiunii Secvențial câteva imagini document, ce reprezintă sosirea în arhipelagul Bermudelor a regelui Carol al II-lea, cel care și-a sacrificat tronul de două ori pentru iubita sa, Elena Lupescu.


Elena Lupescu este un personaj fascinant. Pe seama ei au circulat numeroase zvonuri. Elena Lupescu, fosta Tâmpeanu (prin căsătoria cu un ofițer român), s-ar fi numit de fapt Magda Wolf sau Duta Grunberg.

În trecut s-a făcut mare caz de originea evreiasca a Elenei Lupescu, origine pe care ea a negat-o, însă, în mod public. Ideea unei eventuale căsătorii intre un membru al familiei domnitoare si o evreica era considerata scandaloasa. Iata de ce Elena Lupescu s-a straduit din rasputeri sa-si ascunda originea.

Realizatorul, împreună cu invitații săi, au vorbit de asemenea despre ce a însemnat existența Camarile Române pentru țara noastră.

Adrian Ursu a încercat în cadrul emisiunii să facă o paralelă între cuplul Carol - Elena Lupescu și Eva - Huan Peron, un cuplu în jurul căruia este de asemenea multă legendă și povestire romanțată.x close