Antena 3 CNN Actualitate Imagini în exclusivitate cu avionul Tarom care a luat foc

Imagini în exclusivitate cu avionul Tarom care a luat foc

Imagini în exclusivitate cu avionul Tarom care a luat foc
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Iun 2011   •   20:31

Pasagerii unei curse Tarom care venea de la Budapesta la Bucureşti au trecut în seara de vineri spre sâmbătă prin spaima vieţii lor. La puţin timp după decolare, unul dintre motoarele aeronavei a luat foc. Piloţii au reuşit să se întoarcă pe aeroportul ungar la timp şi să stingă focul. Călătorii însă nu şi-au revenit minute bune din şoc.

Pasagerii au răsuflat uşuraţi. Imediat după ce au coborît din avion, s-au simţit, în sfîrşit, în siguranţă. Din cei 35 de oameni la bord, puţini aveau însă puterea să zîmbească. După ce au primit îngrijiri, toţi au pus mîna pe telefon să-şi anunţe rudele.

Iadul s-a dezlănţuit la scurt timp după ce avionul s-a ridicat de la sol. Computerul de bord i-a alertat pe piloţi că au o problemă.

Şi pasagerii şi-au dat seama că ceva nu este în regulă. Motorul ardea! Iar înăuntru mirosea puternic a fum.

Comandantul aeronavei a decuplat motorul cu probleme şi le-a cerut controlorilor de trafic să elibereze o pistă şi să mobilizeze ambulanţele şi maşinile de pompieri.

După câteva momente a reuşit să aducă avionul la sol. Între timp flăcările s-au stins, dar motorul încă fumega. Toţi pasagerii au coborât în siguranţă.

O altă aeronavă a fost trimisă să-i preia pe pasageri. Patru dintre ei au preferat să revină cu trenul şi doi cu o altă companie. 29 au ajuns însă cu noua aeronavă Tarom pe Aeroportul Otopeni, după miezul nopţii.

O echipă de specialişti români va cercerta zilele următoare aeronava rămasă în Budapesta. Surse din companie spun că motorul care a luat foc era aproape nou. Cea mai vehiculată variantă este aceea că în motor a intrat o pasăre. Nu ar fi prima dată când se întîmplă aşa ceva. În urmă cu doi ani, avionul care transporta echipa Dinamo a fost lovit serios de un stol de berze. Pasagerii s-au panicat. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.

Urmăriţi imagini filmate de un pasager, la scurt timp după incident


×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close