Antena 3 CNN Actualitate Imagini în premieră cu cea mai nouă expoziție de artă a lui Fuego. "Recurs la memorie", casele marilor scriitori ai neamului, tablouri pictate în pandemie

Imagini în premieră cu cea mai nouă expoziție de artă a lui Fuego. "Recurs la memorie", casele marilor scriitori ai neamului, tablouri pictate în pandemie

Avem imagini exclusive cu prima expoziție de case pictate de Fuego. Artistul a profitat de pandemie şi a acordat mai mult timp pasiunii sale.

Imagini în premieră cu cea mai nouă expoziție de artă a lui Fuego. "Recurs la memorie", casele marilor scriitori ai neamului, tablouri pictate în pandemie
de Mihaela Bîrzilă    |    04 Dec 2021   •   19:40

Paul Surugiu sau Fuego, pe numele lui de scenă, are o pasiune mai veche, pictura, la care a revenit în urmă cu un an şi jumătate când în contextul pandemiei concertele au fost interzise.

Profitând de timpul avut la dispoziție artistul a creat o serie de tablouri cu casele marilor artiști ai neamului, despre care spune că ar trebui să îi pomenim mai ales în prejma Zilei Naţionale.

Picturile au fost prezentate chiar de artist, într-un interviu exclusiv pentru Antena 3, care a dezvăluit la fiecare tablou şi povestea care l-a inspirat în acest demers.

„Sunt picturile mele care au fost achiziționate de Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir. Recurs la memorie, pentru că de Ziua Naţională trebuie să îi sărbătorim. Aici am realizat casa memorială a maestrului Grigore Vieru de la Pererâta din raionul Briceni, exact la malul Prutului. Şi mama poetului în zi de sărbătoare că era Paşti sau Crăciun făcea cozonacii în cuptor. Şi pentru că nu exista biserică scotea cozonacii în grădină îi ridica deasupra capului şi îi sfințea în zvonul clopotelor din Miorcanii lui Pilat", spune Fuego care a prezentat povestea fiecărui tablou realizat.

Cu acest demers artistic, Fuego a reuşit să sprijine artiștii bolnavi şi tinerii talentați.

„În 7 ani de când am deschis proiectul acesta am reuşit să sprijinim aproape 400 de artiști", a spus Fuego pentru Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Fuego expoziţie artă pictura tablouri
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close