Antena 3 CNN Actualitate Imagini inedite. Dacian Cioloş a pozat în mijlocul unor copii de grădiniţă din Dâmboviţa

Imagini inedite. Dacian Cioloş a pozat în mijlocul unor copii de grădiniţă din Dâmboviţa

Imagini inedite. Dacian Cioloş a pozat în mijlocul unor copii de grădiniţă din Dâmboviţa
Sursa foto: Foto: facebook/Dacian Ciolos
05 Ian 2016   •   14:25

Premierul Dacian Cioloş a vizitat, marţi, grădiniţa din Podu Cristinii, comuna Potlogi, judeţul Dâmboviţa, unitate de învăţământ cu 14 copii înscrişi. 11 dintre aceştia sunt eligibili pentru a beneficia de tichete sociale prin programul Fiecare Copil în Grădiniţă.

Premierul a fost însoţit la grădiniţă de ministrul Muncii, Ana Costea, și ministrul Educației, Adrian Curaj.

"La grădinița din Podu Cristinii, comuna Potlogi am întâlnit copii veseli. Copiii sunt foarte încrezători în ceea ce privește viitorul și mi-au dat și mie energie cât pentru tot anul. Știu că pentru unii părinți este mai dificil să-și trimită copiii la grădiniță dar grădinița înseamnă o șansă în plus în viață pentru fiecare copil, o șansă care merită acordată și care răsplatește peste ani efortul oricât ar fi de mare", a scris Dacian Cioloş pe Facebook.


 
'La grădinița din Podu Cristinii, comuna Potlogi am întâlnit astăzi copii veseli.Copiii sunt foarte încrezători în ceea...

Posted by Dacian Ciolos on 5 Ianuarie 2016



Vizita are loc în contextul în care, astăzi, Ministerul Muncii Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a lansat în dezbatere publică, pentru 10 zile, normele de implementare a Legii 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, se arată într-un comunicat.

"Mi se pare important să vedem cum putem aborda în mod integrat această problemă a dificultăților din comunitățile mai sărace, mai ales din mediul rural, să tratăm și problema sărăciei împreună cu accesul la educație, la serviciile medicale și la alte tipuri de servicii sociale. Mi se pare că programul Fiecare Copil în Grădiniţă (FCG) este o piesă din acest puzzle pe care trebuie să vedem cum îl construim" - a declarat primul-ministru Dacian Cioloş.

Legea 248/2015, adoptată de Parlament şi promulgată de preşedintele României, transformă în program naţional programul-pilot Fiecare Copil în Grădiniţă, iniţiat în 2010 de Asociaţia OvidiuRo, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei. Obiectivele programului sunt reducerea abandonului şcolar şi a numărului de persoane care riscă să sufere de pe urma sărăciei şi excluziunii sociale.

În mod concret, Fiecare Copil în Grădiniţă încurajează participarea la învăţământul preşcolar al copiilor cu vârste între 3 și 6 ani, proveniţi din familii cu venituri lunare mai mici de 284 de lei/membru de familie, prin acordarea unui tichet social de 50 de lei/lună pentru fiecare copil înscris la grădiniță.

Potrivit unei estimări preliminare a Ministerului Muncii, 111.000 de copii din familii defavorizare vor putea beneficia de tichete sociale, condiţionate de prezenţa la grădiniţă.

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş gradinita
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close