Antena 3 CNN Actualitate Imagini de la Institutul Matei Balş, din cel mai mare spital COVID din țară. Ambulanţele s-au transformat în săli de aşteptare

Imagini de la Institutul Matei Balş, din cel mai mare spital COVID din țară. Ambulanţele s-au transformat în săli de aşteptare

Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor s-au transformat în adevărate centre de tratare a pacienților COVID. Ambulanțele au devenit săli de așteptare, iar scaunele din unitățile de primiri urgențe, paturi pentru bolnavi. Nu a mai fost niciodată așa, spun medicii și se roagă să nu fie mai rău.

Imagini de la Institutul Matei Balş, din cel mai mare spital COVID din țară. Ambulanţele s-au transformat în săli de aşteptare
de Sabrina Preda    |    Sergiu Cora    |    07 Apr 2021   •   19:47

Sabrina Preda și Sergiu Cora au fost în cel mai mare spital COVID din țară, Institutul Matei Balș. Acolo, pandemia se vede cu siguranță altfel decât din fotoliile aleșilor.

''Nici măcar în valul doi nu a mai fost atât de rău. Acum sunt mult mai multe cazuri grave'', a spus un medic despre situaţia pacienţilor internaţi la Institutul Matei Balş.

Aproape fiecare bolnav are nevoie de oxigen

 Secţiile spitalului sunt pline. Unitatea de Primiri Urgenţe s-a transformat într-o sală imensă de tratament.

''Sunt foste cabinete de consultaţii care momentan sunt saloane cu pacienţi care primesc tratament ca pe secţie, ca şi cum ar fi pe secţie, deşi nu sunt internaţi. Noi, în momentul de faţă avem o activitate dublă, triplă, nu ştiu cum să vă spun, în sensul că suntem Unitate de Primiri, sau Cameră de Gardă de Primi Urgenţe. Suntem secţie în acelaşi timp. Am pacienţi care au stat şi 3-4 ore ca să intre în Camera de Gardă şi aveau nevoie de oxigen şi au stat în ambulanţă la oxigen'', a adăugat medicul.

Ambulanţele s-au transformat în săli de aşteptare

În faţa Unităţii de Primiri Urgenţe de aici de la Matei Balş, ambulanţele s-au transformat în săli de aşteptare. Vin una după alta să preia pacienţi. Şi nu doar ambulanţele. Sunt şi maşini de la Pompieri care aduc pacienţii, aici, la Camera de Gardă.

Medici, asistenţi, personalul de pe SMURD şi Ambulanţe, toţi aleargă la câte un bolnav. Pare haos pentru noi, toţi cei din exterior, dar pentru ei, doctorii, asta e ordinea firească a lucrurilor. Aproape 24 de ore din 2, iar timpul de aşteptare e mare. Bolnavii sunt mulţi, iar medicii sunt aceiaşi de la început de pandemie.

Pe holurile UPU se văd dramele

Totul era plin aseară la Matei Balş, în secţiile spitalului, în Unitatea de Primiri Urgenţe, în ambulanţele de afară. E doar un episod dintr-o dramă ce pare că nu se mai sfârşeşte. Medicii de ieri sunt la datorie şi azi şi vor fi şi mâine acolo. Bolnavii sunt alţii în fiecare ceas. Pe buzele tututor rămâne totuşi aceeaşi întrebare. Cine ne va ajuta să punem punct acestei poveşti care îţi taie la propriu respiraţia.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close