Antena 3 CNN Actualitate Imagini noi după scenele controversate de la protestele din Brăila. Reacţia Jandarmeriei

Imagini noi după scenele controversate de la protestele din Brăila. Reacţia Jandarmeriei

Au aparut noi imagini dupa după scenele controversate de la protestele din Brăila unde 19 tineri au fost audiaţi.

Imagini noi după scenele controversate de la protestele din Brăila. Reacţia Jandarmeriei
de Georgiana Adam    |    31 Mar 2021   •   09:48

Forţele de ordine susţin că manifestanţii au aruncat cu pietre şi alte obiecte şi au fost violenţi iar apoi au încercat să fugă cu două taxiuri. Au fost, însă, opriţi de poliţişti şi jandarmi şi dusi la audieri.

Manifestanţii fac acuzații grave şi susţin ca au fost bătuţi crunt la audieri.

Vă avertizăm, urmează imagini şi informaţii cu un puternic impact emoţional!

Reacţia vine după ce în imaginile publicate pe reţelele de socializare, se vede un tânar care este căzut la pământ, în timp ce jandarmii intervin.

Abuz groaznic comis împotriva unor minori

Acum la Brăila, abuz groaznic! Cer pedepsirea urgentă a celor vinovați:

Posted by George Simion on Tuesday, 30 March 2021

Cu toate că iniţial s-a crezut că băiatul sângerează, s-a dovedit a fi doar o eşarfă roşie, care ulterior a şi fost îndepărtată din cadru.

Reprezentanţii Jandarmeriei vin cu explicaţii după scenele controversate de la protestele din Brăila. 

"În data de 30.03.2021, în municipiul Brăila a avut loc un protest spontan în contextul pandemic la care au participat peste 100 de persoane, depăşind limita maximă permisă de actualele prevederi legale. Pe timpul manifestaţiei, mai multe persoane participante s-au manifestat violent faţă de forţele de ordine, în sensul că au aruncat cu pietre şi alte obiecte contondente atât în personal, cât şi în autospecialele de intervenţie. Deşi au fost somaţi să înceteze acţiunile agresive, aceştia au continuat să manifeste în acelaşi mod. În jurul orei 23:45, grupul de persoane violente a traversat în fugă intersecţia Căii Călăraşilor cu Bulevardul Independenţei şi s-a urcat în două taxiuri. Taxiurile au fost blocate de efectivele de Poliţie şi de un echipaj de jandarmi venit în sprijin. Manifestanţii violenţi au fost somaţi să coboare, dar aceştia au refuzat, fiind necesară extragerea lor. După extragere, aceste persoane au fost conduse la sediul Poliţiei pentru aplicarea măsurilor legale", se arată într-un comunicat al IJJ Brăila.

Jandarmeria Brăila mai precizează că, "până în acest moment, niciun protestatar nu a necesitat îngrijiri medicale, toţi aflându-se la sediul Poliţiei Municipiului Brăila, unde urmează a fi aplicate măsurile legale".

''Facem precizarea că tânărul respectiv avea în jurul gâtului o esarfă de culoare roşie şi în niciun caz nu era vorba despre sânge, aşa cum tot în imaginile postate, se demonstrează acest aspect'', se menţionează în comunicatul IJJ Brăila.

De asemenea, imaginile video apărute în spaţiul public vor fi verificate de către poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila.

19 tineri vor fi sancţionaţi în urma intervenţiei forţelor de ordine la manifestaţiile publice care au avut loc pe raza municipiului, precizează IPJ.

 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close