Antena 3 CNN Actualitate Imagini şocante: 33 de delfini sfârtecaţi în plasele lăsate de turci, găsiţi în Constanţa

Imagini şocante: 33 de delfini sfârtecaţi în plasele lăsate de turci, găsiţi în Constanţa

Imagini şocante: 33 de delfini sfârtecaţi în plasele lăsate de turci, găsiţi în Constanţa
Sursa foto: Foto: Videonews
09 Iun 2011   •   23:01

Măcel în Marea Neagră, unde 33 de cadavre de delfini sfârtecaţi au fost găsite de poliţiştii de frontieră din Constanţa. Aceştia erau prinşi în plasele lăsate în urmă de pescadorul turcesc depistat la braconaj la sfârşitul lunii trecute. Alte 55 de cadavre de delfini au fost aduse de valuri la mal şi asta doar în ultima lună. În acest ritm, spun specialiştii, Marea Neagră ar putea rămâne fără cele mai prietenoase vieţuitoare al mării.

Delfinii s-au prins în ele şi apoi s-au zbătut să scape. Au fost secţionaţi însă de ochiurile tăioase. În total, 33 de delfini şi 5 calcani morţi au fost descoperiţi în plasele lăsate în urmă de turci. Alţi 46 de calcani au fost găsiţi vii şi aruncaţi înapoi în mare. Unii supravieţuiesc şi îşi reiau viaţa în adâncuri, însă alţii, odată ajunşi în larg mor şi sunt aduşi de valuri pe plaje.

În prezent delfinii sunt monitorizaţi doar de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, atunci când se apropie de mal, să mănânce. O soluţie ar fi supravegherea lor prin GPS. Dar deocamdată e doar un proiect pentru care nu sunt bani. O altă variantă ar fi montarea, pe plasele pescăreşti a unor dispozitive care emit un semnal menit să-i alunge pe delfini. Deocamdată nici pentru asta nu sunt bani. În plus, rămâne problema plaselor ilegale.

Singurul loc în care delfinii sunt acum în siguranţă este în captivitate, în câţiva metri pătraţi.

 




×
Subiecte în articol: imagini socante delfini morti Marea Neagrã
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close