Antena 3 CNN Actualitate Imagini violente de la moaştele Sf. Parascheva. Oamenii revoltați se calcă în picioare pentru a ajunge în biserică

Imagini violente de la moaştele Sf. Parascheva. Oamenii revoltați se calcă în picioare pentru a ajunge în biserică

Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, a avut o intervenţie la Antena 3, unde a vorbit despre imaginile cu credincioşii revoltaţi. Restricțiile impuse în pandemie i-a făcut pe oameni să uite că se află în faţa unei biserici şi au sfidat orice regulă şi bun-simţ.

Imagini violente de la moaştele Sf. Parascheva. Oamenii revoltați se calcă în picioare pentru a ajunge în biserică
de Iulia Gorgorin    |    14 Oct 2020   •   15:16

Credincioşi furioşi la pelerinajul Sfintei Parascheva din Iaşi. Oamenii au fost revoltaţi pentru că nu putut asista la slujba religioasă, oficiată în fața Mitropoliei şi s-au îmbâncit cu jandarmii.

Peste două sute de oameni au protestat și s-au călcat în picioare, pentru că nu au fost lăsați să se roage la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva

Credicioșii s-au certat și s-au îmbrâncit cu jandarmii forțând intrarea în curtea catedralei. 

Mulți dintre ei nu aveau măști de protecție și nici nu respectau distanța socială, în schimb aveau steaguri tricolore și mesaje împotriva autorităților care au introdus restricții.

Accesul la moaștele Sf. Parascheva chiar și fără buletin

Depășiți de situație, jandarmii au permis într-un final credincioșilor accesul la moaștele Sf. Parascheva chiar și fără buletin. Așadar, pelerinii care nu aveau buletin de Iași au primit voie de la jandarmi să se roage la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.

''Dacă ar fi fost cu adevărat credincioşi, nu ar fi fost nici furioşi, nici fără mască şi nici nu s-ar fi comportat aşa, mai ales în timpul Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii!''

 E clar că au fost şi foarte mulţi provocatori. Am zărit acolo şi persoane care agitau oamenii şi care nu mai fac parte din biserica ortodoxă, încât lucrurile sunt un pic mai nuanţate din punctul acesta de vedere.

Credincioşii au înţeles care este situaţia. Sigur, cine a avut să îşi manifeste o supărare, o mâhnire, o durere, a exprimat-o pe de-a lungul atâtor zile. Chiar astăzi, în timpul Liturghiei, dacă te comporţi de maniera aceasta, înseamnă că nu ai respect nici pentru Sfânta Liturghie, nici pentru Sfânta Parascheva.

Se pot găsi şi alte metode de a ne exprima nemulţumirea'', a spus Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, în exlusivitate la Antena 3.

 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close