Antena 3 CNN Actualitate Un an de la invazia rusă în Ucraina, în imagini | Dezastrul provocat de Vladimir Putin în ţara vecină

Un an de la invazia rusă în Ucraina, în imagini | Dezastrul provocat de Vladimir Putin în ţara vecină

Când Rusia și-a lansat invazia pe scară largă a Ucrainei, la 24 februarie 2022, a declanșat cel mai mare conflict militar din Europa de la al Doilea Război Mondial, stricând viețile a milioane de oameni și aducând devastări pe scară largă care continuă și astăzi.

Un an de la invazia rusă în Ucraina, în imagini | Dezastrul provocat de Vladimir Putin în ţara vecină
Sursa foto: Getty Images | Joel Carillet
de Ştefan Petrică    |    24 Feb 2023   •   08:00

1. Pe 24 februarie 2022, Parlamentul din Ucraina a declarat stare de război în toată țara.

2. Refugiaţii sosesc în România după ce au traversat Dunărea, cu feribotul la Isaccea, punct de frontieră între Ucraina şi România. Aproape două milioane de oameni, majoritatea femei, bătrâni şi copii au trecut frontierele Poloniei, României şi Republicii Moldova.

3. Mai multe explozii uriaşe s-au produs în Kiev, capitala Ucrainei fiind sub asediul trupelor ruse care au reluat bombardamentele.

4. Iryna Tsvila, o mamă a cinci copii şi veteran de război, a murit în prima zi a războiului din Ucraina, în timp ce apăra capitala Kiev.

5. Oamenii din întreaga lume protestează pe străzi împotriva războiului din Ucraina: "Stop războiului! Stop Putin!".

6. Mii de militari ruşi au fost ucişi, iar 200 au fost luaţi prizonieri.

7. O familie din Kiev și-a transformat holul casei în adăpost și este pregătită în orice moment să fugă din calea bombardamentelor.

8. O mamă plânge când se desparte de fiul ei. El rămâne în Ucraina pentru că nu are voie să plece.

9. Invadatorii ruşi au distrus 202 şcoli, 34 de spitale şi peste 1.500 de clădiri.

10. Autorităţile din România au oferit sprijin pentru refugiaţii ucraineni.

11. Rușii au bombardat maternitatea orașului Mariupol.

12. Soţul ucrainean care şi-a văzut nevasta şi fetele ucise de ruşi într-o poză pe Twitter: ”Am recunoscut bagajele şi aşa mi-am dat seama“.

13. Rusia a comis crime de război în Ucraina | 1.200 de cadavre culese de pe străzi la Mariupol.

14. Un bloc cu 9 etaje a fost bombardat în Kiev. Două persoane au murit.

15. Corespondentul Antena 3 CNN, Cristi Popovici, a povestit despre experienţa sa pe frontul din Ucraina: "Alarme, bubuituri și sunetul mitralierelor”.

16. Balerine dansează in timpul spectacolului ”La Giselle”, în care evoluează balerinii refugiați din Ucraina, din cauza invaziei Rusiei, la Opera Națională București.

17. Cetăţenii ucraineni ajung în România trecând graniţa Siret după atacurile în curs de desfăşurare ale Rusiei la Siret.

18. Artişti români şi o serie de artişti ucraineni iau atitudine împotriva războiului din Ucraina, militând pentru pace, folosindu-se de arta lor, într-o expoziţie în aer liber deschisă în Piața Regelui Mihai din Bucureşti.

19. Persoane așteaptă la coadă să intre în magazinul social "Humanity concept store", deschis de către Crucea Roşie Română, pentru refugiaţii ucrainieni, în Bucureşti.

20. Eroul de 11 ani, din Zaporijia | A trecut singur granița, pe timp de noapte, cu un număr de telefon scris pe braț

21. O fostă Miss Ucraina s-a înarmat și esta gata să lupte cu rușii: "Oricine va trece granița pentru a ne invada va fi ucis!"

22. Volodimir Zelenski a ajuns în SUA şi cere ajutorul lui Biden.

23. Volodimir Zelenski, aplaudat la scenă deschisă în Parlamentul European! Translatorul a izbucnit în lacrimi în timp ce traducea discursul.

24. Președintele american Joe Biden a făcut o vizită-surpriză la Kiev | Liderul de la Casa Albă anunță un nou sprijin pentru Ucraina și noi sancțiuni pentru Rusia.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close