ÎMBRÂNCELI între MINERI şi JANDARMI. Miile de ortaci au deblocat DN 66 după patru ore de proteste în stradă

de D.D.    |    08 Mar 2012   •   07:17

Minerii din Valea Jiului se află în cea de-a patra zi de proteste. Negocierile cu reprezentanţii Ministerulrui Economiei s-au încheiat fără niciun rezultat. Ortacii s-au adunat în faţa sediului Companiei Naţionale a Huilei.

Update 16.20 - Minerii din Valea Jiului care au protestat, joi, pe DN 66, la intrarea în municipiul Petroşani dinspre judeţul Gorj, au deblocat drumul după aproximativ patru ore, şi au renunţat pentru moment la proteste, în aşteptarea rezultatului unor noi runde de negocieri.

Update 14.30 - Negocierile de joi dintre mineri şi autorităţi au eşuat.Update 13.30 - Prefectul de Hunedoara, Ştefan Dezmeri, i-a anunţat, joi, pe minerii care blochează intrarea în municipiul Petroşani, pe DN 66, că Ministerul Economiei va trimite o delegaţie în Valea Jiului, care va fi condusă, cel mai probabil, de secretarul de stat Borbely Karoly.

Update 12.00 -Peste 5.000 de mineri au blocat, joi, intrarea în municipiul Petroşani, pe DN 66, în zona Livezeni, coloana de manifestanţi fiind oprită de liderii de sindicat care nu le permit să intre în Defileul Jiului, în faţa manifestanţilor fiind şi jandarmi.

Update 11.00
- Incidente violente la protestul minerilor din Valea Jiului. Minerii s-au îmbrâncit cu jandarmii şi forţează înaintarea spre Defileul Jiului.

------------------------------------------------------------------------

Autorităţile se tem că mineri ar putea bloca DN 66. În plus, jandarmii au verificat toate autogările din Petroşani în încercarea de a-i împiedica pe mineri să plece spre Bucuresti.

Miercuri, miile de mineri nemulţumiţi au încercat să plece spre defileul Jiului însă au fost opriţi din timp de jandarmi, la ieşirea din Petroşani. Ortacii au încercat chiar să rupă cordoanele de securitate, dar s-au calmant după apelurile repetate ale liderilor de sindicat.

Ortacii s-au întors apoi în curtea Companiei Naţionale a Huilei unde au continuat protestul.  Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că nu şi-au primit sporul de periculozitate majorat.

O delegaţie a minerilor negociază cu reprezentanţii Ministerului Economiei pentru a încerca rezolvarea conflictului.


ExitPOLL
Parteneri
x close