Antena 3 CNN Actualitate Îmbulzeală la mormântul lui Nicolae Ceauşescu. Dictatorul ar fi împlinit azi 104 ani

Îmbulzeală la mormântul lui Nicolae Ceauşescu. Dictatorul ar fi împlinit azi 104 ani

Nostalgicii Epocii de Aur au venit şi în acest an la mormântul lui Nicolae Ceausescu, de la a cărui naştere se împlinesc azi 104 ani. Deşi au trecut mai boine de trei decenii de la Revoluţie, sunt destui români care îl regretă şi consideră 26 ianuarie o zi de mare sarbatoare.

Îmbulzeală la mormântul lui Nicolae Ceauşescu. Dictatorul ar fi împlinit azi 104 ani
Sursa foto: Antena 3
de Alex Munteanu    |    26 Ian 2022   •   10:26

Data de 26 ianuarie era pe vremea comunismului zi de mare sărbătoare în România, fiind ziua de naștere a lui Nicolae Ceaușescu, liderul Partidului Comunist Român şi şef al statului. Atunci se organizau defilări fastuoase în toate orașele țării, iar elevii exersau luni întregi, la fel și muncitorii din fabrici și uzine, care ieșeau pe străzi, în pas de defilare, în semn de apreciere pentru Nicolae Ceaușescu.

Astăzi, însă, la 104 ani de la nașterea lui Nicolae Ceaușescu, numai o mână de oameni îl mai sărbătoreşte pe liderul comunist, la cimitirul Ghencea, acolo este unde este înmormântat, alături de Elena Ceaușescu, soția sa.

Printre cei veniţi să îl pomenească pe Dictator s-a aflat şi doamna Mărioara, preşedinta filialei din Sectorul 3 al Partidului Comunist Român Secolul XXI. Aceasta nu s-a sfiit să declare că pentru ea "Nicolae Ceauşescu a însemnat totul". Aceasta a enumerat din realizările Epocii de Aur, menţionând că "cei de acum nu vor decât să ne vândă şi să ne distrugă." 

   

×
Subiecte în articol: Nicolae Ceauşescu Cimitirul Ghencea
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close