Antena 3 CNN Actualitate "Îmi ziceam tot timpul că sunt grasă şi urâtă!". Ascultă dramele tinerilor măcinaţi de anorexie

"Îmi ziceam tot timpul că sunt grasă şi urâtă!". Ascultă dramele tinerilor măcinaţi de anorexie

"Îmi ziceam tot timpul că sunt grasă şi urâtă!". Ascultă dramele tinerilor măcinaţi de anorexie
Sursa foto: Foto: Antena 3
26 Mar 2012   •   15:32

Inspiraţi de modele pe care le înţeleg greşit, de probleme în familie, eşecul în dragoste, sau bătaia de joc a colegilor, mulţi dintre adolescenţii României au ajuns să sufere de boli de nutriţie. Se înfometează, se torturează şi se autodistrug. Într-un singur an, numărul de tineri anorexici trataţi în spital a crescut de cinci ori.

„Chiar îmi ziceam tot timpul: «Grasă, proastă şi urâtă!». Simţeam nevoia să-mi bag unghiile în burtă, până îmi iese sângele. Îmi dădeam palme, efectiv, ca să nu îmi mai fie foame”, este declaraţia unei adolescente obsedate să slăbească.

Boala care îi chinuie pe aceşti tineri se numeşte anorexie. Contrar opiniei generale, anorexia nu e un moft, ci o afecţiune psihică, care poate ucide dacă nu este tratată la timp.

În România, inclusiv copii de şcoală generală au ajuns să se înfometeze de bunăvoie, ajutaţi de miile de site-uri dedicate slăbitului şi de dietele minune lăudate de vedete.



„În premieră”, emisiunea ce a fost premiată de juriul mondial al Association for International Broadcasting, la categoria "Cea mai bună investigaţie jurnalistică", a revenit din 4 martie la Antena 3, de la orele 21.00.

Carmen Avram şi echipa ei te invită să vizitezi site-ul emisiunii: inpremiera.antena3.ro. Aici vei găsi arhiva emisiunilor marca "În premieră", precum şi detalii despre cei care îţi aduc din 4 martie un nou sezon de reportaje de excepţie.

×
Subiecte în articol: In premiera carmen avram anorexie
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close