Antena 3 CNN Actualitate Trei imigranţi au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din Botoşani. Unde voiau să ajungă

Trei imigranţi au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din Botoşani. Unde voiau să ajungă

Trei imigranţi au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din Botoşani. Unde voiau să ajungă
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
de S.T.    |    22 Noi 2015   •   14:23

Trei bărbați, doi din Sri Lanka și unul din Somalia, au fost prinși de polițiștii de frontieră din Botoșani, după ce au trecut ilegal frontiera, a anunțat, duminică, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră, Minidora Răcnea.

Potrivit acesteia, lucrătorii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Darabani au depistat și reținut, pe raza localității Oroftiana, trei persoane care intenționau să intre ilegal în România, pentru a ajunge într-o țară din Spațiul Schengen, relatează Agerpres.

Cei trei cetățeni străini nu aveau documente de identitate și vorbeau limba engleză.

"Cei trei bărbați au fost conduși la sediul sectorului pentru cercetări, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că doi dintre aceștia sunt cetățeni din Sri Lanka și unul este cetățean somalez, care au intenționat să treacă ilegal frontiera de stat dintre Ucraina și România, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei", a afirmat Răcnea.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. În baza acordului încheiat cu Ucraina, migranții au fost predați autorităților de frontieră ale Ucrainei.

×
Subiecte în articol: imigranti
Parteneri
Procurorul "Ştii cine sunt eu?", afacere imobiliară de milioane de euro
x close