Antena 3 CNN Actualitate Zeci de imigranţi ilegali, depistaţi în ultimele zile în România

Zeci de imigranţi ilegali, depistaţi în ultimele zile în România

Zeci de imigranţi ilegali, depistaţi în ultimele zile în România
02 Apr 2016   •   22:39

Un număr de 37 de cetăţeni străini au fost depistaţi în situaţii ilegale, cei mai mulţi în Bucureşti şi judeţele Dolj şi Timiş, în perioada 28 martie -1 aprilie 2016, în urma efectuării mai multor acţiuni şi controale, atât cu forţe proprii cât şi în cooperare cu structuri având atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă Agerpres de Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI). 

Dintre aceştia, 12 au întrunit condiţiile necesare prelungirii dreptului de şedere, pentru 16 au fost dispuse măsuri de părăsire a teritoriului României, şase au solicitat o formă de protecţie internaţională, iar pentru ceilalţi s-au dispus alte măsuri. 

Pentru nouă persoane au fost organizate misiuni de îndepărtare sub escortă de pe teritoriul României. La ieşirea din ţară, pe numele acestora a fost aplicată măsura de nepermitere a intrării în România, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002, privind regimul străinilor în România. 

Poliţiştii au aplicat 114 sancţiuni contravenţionale cu avertisment şi amendă, în valoare totală de 27025 de lei, cetăţenilor străini care nu au respectat legislaţia în domeniul migraţiei. 

În domeniul azilului, în aceeaşi perioadă, au fost depuse un număr de 23 de solicitări pentru acordarea unei forme de protecţie internaţională în România. Cele mai multe persoane sunt din Irak, Siria şi Bangladesh. 

×
Subiecte în articol: imigranti
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close