Antena 3 CNN Actualitate Imnul așa-zisului Ținut Secuiesc s-a auzit din nou într-o competiție sportivă

Imnul așa-zisului Ținut Secuiesc s-a auzit din nou într-o competiție sportivă

Imnul așa-zisului Ținut Secuiesc s-a auzit din nou într-o competiție sportivă. Totul s-a întâmplat sub privirile șefilor de la Federația Română de Fotbal, care au fost prezenți acolo pentru a înmâna trofeul și medaliile.

Imnul așa-zisului Ținut Secuiesc s-a auzit din nou într-o competiție sportivă
Sursa foto: Pixabay.com/blickpixel
de Gabriel Dano    |    19 Mai 2022   •   22:10

Csikszereda a învins-o pe Sepsi Sfântu Gheorghe în Finala Cupei Elitelor U19, joi seară, pe Stadionul Giulești, iar la final fotbaliștii celor două echipe au mers la galerie, au intonat imnul așa-zisului Ținut Secuiesc și au fluturat steagul asociat zonei respective, potrivit B1.

La finala Cupei Elitelor U19, încheiată cu victoria lui Miercurea Ciuc la scor minim, au participat peste 300 de fani de la cele două formații. La capătul confruntării, aceștia au cântat la unison imnul așa-zisului Ținut Secuiesc, iar fotbaliștii au fluturat chiar și steagul asociat zonei. Mai mult, s-a scandat și „Ria, Ria, Ungaria”, o sintagmă pe care o folosesc ultrașii maghiari la partidele selecționatei de la Balaton.

În urmă cu câteva zile, jucătorii naționalei de hochei au fost în centrul unui scandal după ce au cântat imnul Ținutului Secuiesc la Campionatul Mondial de hochei din Slovenia.

Iar, după acel episod, ministrul Sportului. Eduard Novak, a arătat într-o emisiune TV că nu cunoaște imnul României. Invitat la B1 TV, Novak a fost rugat să recite câteva versuri din imnul României

„O să încep eu, continuați dumneavoastră! „Deșteaptă-te române, din somnul cel de moarte / în care te-adânciră barbarii de tirani”. Vă rog…”, i-a spus realizatorul TV lui Eduard Novak, îndemnându-l să continue el.

Ministrul a început să râdă, vizibil stânjenit. Nu a continuat versurile, așa că tot jurnalistul le-a spus mai departe.

×
Subiecte în articol: tinutul secuiesc
Parteneri
Ministrul Muncii anunță trei tipuri noi de vouchere pentru români
x close