Antena 3 CNN Actualitate Imnul Național, la un pas de a răsuna obligatoriu în școli. Inițiativa PDL, avizată în Camera Deputaţilor

Imnul Național, la un pas de a răsuna obligatoriu în școli. Inițiativa PDL, avizată în Camera Deputaţilor

Imnul Național, la un pas de a răsuna obligatoriu în școli. Inițiativa PDL, avizată în Camera Deputaţilor
Sursa foto: Foto:Mediafax
14 Feb 2012   •   20:36

Iniţiativa legislativă care prevede obligativitatea intonării Imnului Naţional în şcoli, în fiecare zi de luni, la începutul cursurilor a primit aviz favorabil din partea Comisiei de învăţământ a Camerei Deputaţilor, informează Mediafax.

La şedinţă au participat reprezentanţii coaliţiei în frunte cu ministrul Cătălin Beba iar lucrările au fost conduse de deputatul PDL Cătălin Croitoru.

Iniţiativa legislativă, care aparţine unor parlamentari PDL, modifică Legea 75/94 privind arborarea drapelului şi intonarea Imnului de stat şi prevede introducerea obligativităţii ca în fiecare zi de luni cursurile să înceapă cu intonarea imnului Naţional.

Elevii din ciclul primar vor putea intona doar prima strofă.

Ministrul Educaţiei Cătălin Baba a declarat, după şedinţă, că "este o lege care clarifică şi pune într-o formă clară care sunt obligaţiile cadrelor didactice şi ale elevilor".

"Legea este benefică şi Guvernul o susţine", a mai spus Baba, adăugând că, în prezent, există un ordin de ministru privind intonarea Imnului, dar "parlamentarii au dorit să consfinţească acest lucru printr-o lege, pornind de la ideea că, în viitor, un ministru al Educaţiei ar putea să schimbe acest ordin".

×
Subiecte în articol: imn national
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close