Antena 3 CNN Actualitate Imobile bizare în Bucureşti: Blocuri cu înălţime de 20 de metri şi lăţime de 2 metri (VIDEO)

Imobile bizare în Bucureşti: Blocuri cu înălţime de 20 de metri şi lăţime de 2 metri (VIDEO)

Imobile bizare în Bucureşti: Blocuri cu înălţime de 20 de metri şi lăţime de 2 metri (VIDEO)
Sursa foto: cladire
27 Ian 2010   •   23:12

V-aţi gândit vreodată cum ar fi să locuiţi într-o casă de numai doi metri lăţime? Sau ce ar însemna să aveţi un apartament într-un bloc în formă de piramidă? Greu de crezut, dar Capitala României este plină de imobile bizare. Le puteţi vedea în următorul material video.

La intersecţia străzilor Academiei cu Câmpineanu există o cladire absolut incredibilă. Are aproximativ o jumătate de metru în cea mai îngustă parte a ei. Este ridicatã în 1920. Construcţia uimeşte pur şi simplu. În timp ce pe dinafarã te întrebi cum pot nişte oameni locui într-un asemenea imobil, interiorul pãstreazã elemente arhitecturale caracteristice anilor `20.

În centrul vechi al Capitalei există o nouã construcţie asemãnãtoare. Înaltã de 20 de metri, dar cu doar doi metri şi jumãtate lãţime. Aratã ca şi când constructorul ar fi ridicat-o doar pe suprafaţa pe care a avut-o la dispoziţie.

?Confortul oamenilor nu era chiar pe primul loc. Rezultau niste spaţii foarte înguste pentru cã la vremea respectivă nu exista un plan cadastral prestabilit?, a declarat arhitectul Elena Popa.

În alte ţãri, lipsa unor astfel de planuri a fost înlocuitã de inventivitatea dusã la extrem a celor care şi-au ridicat case. Care mai de care mai ciudate şi în locuri în care cu greu îţi poţi imagina cã ai fi în stare sã locuieşti.




Observator

×
Subiecte în articol: cladire
Parteneri
El este următorul sfânt al României, propus pentru canonizare în 2025
x close