Antena 3 CNN Actualitate Imobilizare șocantă în Galați! Incident asemănător cu cazul George Floyd

Imobilizare șocantă în Galați! Incident asemănător cu cazul George Floyd

Jandarmii din Galați au imobilizat, miercuri, un bărbat beat. Metoda folosită pentru imobilizarea acestuia a fost una asemăntoare cu cea din cazul George Floyd, care a stârnit un val de proteste în Statele Unite.

Imobilizare șocantă în Galați! Incident asemănător cu cazul George Floyd
Sursa foto: Pixabay
de Diana Ionescu    |    25 Iun 2020   •   19:40

Incidentul, care s-a petrecut lângă un parc, a fost filmat de un martor. Potrivit autoritățiilor, forţele de ordine au primit un apel telefonic prin care se anunţa că un bărbat în stare de ebrietate gonește adulții de pe bănci și împiedică copii să se joace.

Bărbatul era în stare de ebrietate. De ce au fost chemate autoritățiile  

Echipajul care a mers la faţa locului l-a găsit pe bărbat în timp ce urina, chiar în faţa unui grup de femei. Conform jandarmilor, bărbatul era agitat, cu ochii înroşiţi, probabil, din cauza alcoolului. Autoritățiile au încercatsă-l ducă pe bărbatul de 39 de ani la Secţia de Poliţie, dar acesta s-a opus.

„Echipajul de ordine publică a luat decizia de a-l conduce la secţia de poliţie, moment în care bărbatul, în vârstă de 39 ani, s-a opus prin forţă fizică luării acestei măsuri, totodată înjurând forţele de ordine şi persoanele din jur. Întrucât bărbatul în cauză a continuat să fie violent faţă de forţele de ordine şi a continuat să ameninţe, inclusiv cetăţenii aflaţi la faţa locului, jandarmul aflat în echipaj l-a imobilizat şi încătuşat, după care l-a pus în poziţia şezut pentru a se calma şi a înlătura un posibil pericol. Concomitent a fost solicitată prezenţa unei ambulanţe pentru ca persoana în cauză să fie transportată în vederea unei evaluări medicale”, au anunţat reprezentanţii Jandarmeriei Galaţi.

Bărbatul a fost imobilizat precum în cazul Gerorge Floyd

Bărbatul a fost imobilizat de un jandarm care s-a aşezat deasupra lui, cu genunchii pe cap, metodă asemănătoare cu cea din cazul George Floyd. La final, agresorul a fost condus la spital.

„Aflat în poziţia şezut, fără mască la gură, bărbatul a început să scuipe către forţele de ordine şi persoanele prezente. Întrucât era agitat, îi curgea nasul puternic şi scuipa, acesta a fost aşezat pe o parte şi pusă presiune pe omoplat, pentru a-l imobiliza. După preluarea de către echipajul medical de urgenţă, bărbatul a fost transportat la Spitalul de Psihiatrie Galaţi, pentru o evaluare de specialitate”, au precizat mai reprezentanţii Jandarmeriei Galaţi.

Bărbatul a primit o amendă de 1.000 lei, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Galați George Floyd jandarmi
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close