Antena 3 CNN Actualitate Impozit mai mare cu 500% pentru cei care dețin clădiri sau terenuri lăsate în paragină, stabilit de unele autorități locale

Impozit mai mare cu 500% pentru cei care dețin clădiri sau terenuri lăsate în paragină, stabilit de unele autorități locale

Majorare record la impozit pentru cei care își lasă proprietățile neîngrijite, la Pitești. Autoritățile au stabilit o mărire de 500% pentru cei ce au lasat case în paragina sau curți necurățațe.

Impozit mai mare cu 500% pentru cei care dețin clădiri sau terenuri lăsate în paragină, stabilit de unele autorități locale
Sursa foto: Antena 3
de Mariana Zaharia    |    21 Noi 2021   •   17:03

Până în prezent au fost emise aproape 300 de somații. Proprietarii sunt anuntați că vor plăti sume record dacă nu curață terenul sau nu renovează clădirile.

Majorarea impozitelor cu 500 la sută a fost posibilă la Pitești prin decizie de Consiliu Local. Se aplică tuturor celor care nu-și îngrijesc casele sau terenurile. Și se pare că sunt mai multe decât s-au așteptat chiar și autoritățile: 200 de terenuri și 76 de case abandonate au fost contabilizate de către angajații Primăriei.

Sumele pentru cei care nu vor respecta somațiile nu a fost deocamdată calculate. Impozitul în Pitești se plătește în funcție de zona în care se află proprietatea, apoi de suprafață. Autoritățile au transmis și un mesaj public către cei vizați, să nu creadă că este o glumă. 

Termenul pentru cei care sunt obligați să-și curețe gospodăriile expiră la sfârșitul lunii. Este pentru prima dată în ultimii 30 de ani când se ia o astfel de decizie în Pitești.

×
Subiecte în articol: impozit cladiri terenuri paragină
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close