Antena 3 CNN Actualitate Impozit redus cu până la 50% pentru cei care au redus chiriile

Impozit redus cu până la 50% pentru cei care au redus chiriile

Guvernul a aprobat o prevedere care dă posibilitatea autorităţilor locale de a reduce impozitul anual pe clădiri până la 50%, în situaţia în care proprietarii fac dovada că au redus, la rândul lor, chiriile pentru locatarii imobilelor respective, a anunţat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă. Decizia îi vizează în special pe proprietarii de spații comerciale unde activitatea a fost sistată.

Impozit redus cu până la 50% pentru cei care au redus chiriile
Sursa foto: Hepta
08 Mai 2020   •   18:43

"A fost introdusă posibilitatea autorităţilor locale de a reduce impozitul anual pe clădiri până la 50% pentru proprietarii de clădiri. Această facilitate se poate acorda în situaţia în care aceşti proprietari, la rândul lor, fac dovada că au redus chiriile pentru locatarii imobilelor respective cu 50%. Vorbim practic despre situaţia centrelor comerciale, mall-uri, care pot beneficia de o reducere a impozitului pe clădire de până la 50%, urmând ca decizia să fie luată la nivelul autorităţilor publice locale, dar această facilitate se acordă, în condiţiile în care la rândul lor au redus chiriile pentru cei care îşi desfăşoară activitatea în aceste centre cu până la 50% sau au acordat alte facilităţi chiriaşilor", a declarat Ionel Dancă, vineri, la Palatul Victoria.

"Practic, ceea ce intenţionează Guvernul prin acest act normativ, pe de o parte să compenseze pierderile proprietarilor de centre comerciale printr-o reducere a impozitului pe clădiri şi, în acelaşi timp, să-i stimuleze pe aceştia să acorde facilităţi la plata chiriilor pentru locatarii din aceste centre comerciale, care au activităţile suspendate pe perioada stării de urgenţă şi au fost puternic afectaţi de aceste măsuri, care au dus la închiderea activităţilor în centrele respective", a precizat Dancă. 

Impozit redus cu până la 50% pentru cei care au redus chiriile

×
Subiecte în articol: chirii impozite
Parteneri
Horoscop Echinocțiul de toamnă 2023: Succes şi provocări
x close