Antena 3 CNN Actualitate Impozite mai mari pentru o anumită categorie de angajați! Românii ale căror venituri ar putea scădea semnificativ

Impozite mai mari pentru o anumită categorie de angajați! Românii ale căror venituri ar putea scădea semnificativ

Parlamentarii cer impozite mai mari pentru o anumită categorie de salariați din România, ceea ce va duce la o scădere semnificativă a salariilor.

Impozite mai mari pentru o anumită categorie de angajați! Românii ale căror venituri ar putea scădea semnificativ
Sursa foto: Profimedia Images
de Laura Dinu    |    10 Mar 2023   •   13:14

Este vorba despre angajații la stat care au salariul mai mare sau egal cu cel al președintelui Klaus Iohannis.

”Vorbim despre pensii. Vom vedea dacă abordarea trebuie să se extindă și la anumite salarii exagerate. Părerea mea rămâne aceeași, în sistemul bugetar, președintele României trebuie să aibă cel mai mare venit. Așa te raportezi la toată societatea într-un stat normal”, spunea liderul PSD, Marcel Ciolacu. 

Alexandru Nazare, fost ministru de Finanțe în România, a intrat în direct la Antena 3 CNN unde a explicat de ce sunt guvernanții nevoiți să se gândească la astfel de măsuri.  

Citește și: Românii cu salarii mari ar putea fi impozitați suplimentar. Pragul de la care cresc contribuțiile

”Eu vă spun ceea ce se întâmplă, nu ceea ce este posibil. Se întâmplă că, în execuția lunii ianuarie, avem un deficit de 4 miliarde, iar perspectivele pentru luna februarie, a cărei execuție încă nu a apărut, este ca acest deficit să se tripleze sau cvadrupleze. 

Această presiune, care era anticipată, despre care am vorbit încă din cursul anului trecut, pentru că era o decelerare a economiei, era un trend descendent și riscurile cresteau, nu este o surpriză. Evident că vine și din construcția bugetului. Când construiești un buget supraevaluat la venituri și subevaluat la cheltuieli, ajungi foarte rapid să observi că lucrurile au deraiat. 

Această situație reclamă anumite măsuri. Aceste măsuri trebuie discutate și ieșit în mod public, după o decizie a coaliției, și anunțat. În nici un caz frânturi de măsură”, a explicat Alexandru Nazare.  

Citește și: Parlamentarii vor impozite pe salariile mai mari decât ale lui Klaus Iohannis

În acest moment, salariul brut al unui angajat la stat este de aproximativ 7000 de lei, în timp ce salariul mediu brut la privat este de aproximativ 5476 de lei. 

×
Subiecte în articol: salarii impozite Klaus Iohannis
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close