Antena 3 CNN Actualitate Impozitarea pensiilor care depăşesc 740 de lei, respinsă de Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor

Impozitarea pensiilor care depăşesc 740 de lei, respinsă de Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor

Impozitarea pensiilor care depăşesc 740 de lei, respinsă de Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Sep 2011   •   08:21

Impozitarea cu 5,5 procente a pensiilor care depăşesc 740 de lei a fost respinsă de Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor. Reprezentanţii Guvernului susţin că această ordonanţă ar fi ajutat la colectarea unei sume mai mari de bani de la populatie.
 
Fostul ministru al Muncii, Ioan Botiş, nu a reuşit să-i convingă pe parlamentarii din Comisia de muncă să-i oblige pe pensionari să contribuie la fondul de sănătate. Comisia a respins cu 9 voturi la 8 Ordonanţa care prevede ca vârstnicii cu pensii peste 740 de lei să plătească 5,5% la fondul de sănătate. Botiş a refuzat să comenteze votul la finalul şedinţei. 

Premierul însă a anunţat că va fi menţinut CAS la pensiile peste 740 lei, iar ordonanţa va fi retrimisă la comisie. Opoziţia speră ca rezultatul votului din comisie să fie repetat şi în plen.

Raportul de respingere adoptat de Comisia de Muncă va fi supus votului final al plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

 


×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close