Antena 3 CNN Actualitate Impresarul jucătorului Patrick Ekeng, apel la FIFA

Impresarul jucătorului Patrick Ekeng, apel la FIFA

Impresarul jucătorului Patrick Ekeng, apel la FIFA
07 Mai 2016   •   16:40

Hasan Anil Eken, impresarul jucătorului Patrick Ekeng, decedat vineri seara în timpul meciului Dinamo - FC Viitorul, solicită în mod public FIFA să introducă un articol în regulament prin care stadioanele care găzduiesc partide de fotbal să aibă o clinică de urgenţă de mici dimensiuni, pentru ca astfel de tragedii să nu se mai repete, potrivit Agerpres.

''Din păcate, clientul meu Patrick Ekeng a murit. Sunt trist, iar cuvintele nu pot descrie ceea ce simt. Dumnezeu să te ierte, Patrick. Solicit cu tărie ca FIFA să creeze clinici de urgenţă de mici dimensiuni în interiorul fiecărui stadion de fotbal. Trebuie să găsim soluţii prin care să punem capăt deceselor pe terenurile de fotbal'', a scris impresarul turc pe contul personal de Twitter, care cere presei internaţionale să redistribuie mesajul său.

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit vineri seară după ce s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului dintre Dinamo şi FC Viitorul Constanţa (3-3).

Dinamo a jucat din minutul 70 în zece oameni, deoarece mijlocaşul camerunez Patrick Ekeng s-a prăbuşit pe gazon şi şi-a pierdut cunoştinţa, fără un contact cu un adversar în prealabil. După intervenţia staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanţă, Ekeng primind îngrijiri pe gazon, iar apoi fiind transportat la spital. Ekeng fusese introdus pe gazon doar şapte minute mai devreme (min. 63).

Transferat în luna ianuarie, Ekeng a evoluat pentru Dinamo în 11 meciuri, în trei competiţii, marcând un gol important în derby-ul cu Steaua din semifinalele Cupei României, încheiat la egalitate, 2-2.

În urmă cu 16 ani, Cătălin Hîldan, căpitanul lui Dinamo, deceda pe teren la vârsta de 24 de ani, în timpul unui meci amical desfăşurat la Olteniţa.

×
Subiecte în articol: Patrick Ekeng
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close